Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Batista Mendy’i Avrupa’dan bir çok kulüp transfer listesine aldı. Ancak bordo - mavililerin yıldızı ile en çok ilgilenen kulübün Fransız ekiplerinden Rennes olduğu kaydedildi.
61saat'in haberine göre;
Trabzonspor’a ilk olarak takas teklifinde bulunduğu kaydedilen Rennes’in şimdi de bonservis teklifinde bulunabileceği kaydedildi.
TRABSZONSPOR CEPHESİ DOĞRULAMADI…
Fransa’da çıkan haberlerde ise Rennes’in Mendy için bu sezon takımda çok da forma şansı bulamayan Baptiste Santamaria’yı teklif etti yazılıyor.
Bu teklife ise Trabzonspor’un cephesinin düşünmeden olumsuz yanıt verdiği kaydedildi.
Ancak konuyu Trabznospor kaynaklarına sorduğumuzda ise her hangi bir doğrulama gelmedi.
24 MİLYON EURO'YA TRANSFER YAPTI
29 yaşındaki Baptiste Santamaria, Rennes’te bu sezon 18 maçın 17’sinde kadroya girerken 11’de başladığı maç sayısı ise toplamda 5. Sonradan oyuna girdiği maç sayı da 5 olan oyuncu Ligue 1’de toplamda 480 dakika süre alabildi. Oyuncu 10 maçta 2 asist üretti.
10 numara bölgesinde forma giyen oyuncu, Mendy gibi Angers’te forma giydi. Ardından alman ekibi Freiburg’a 10 Milyon Euro’ya transfer oldu. 2021’de de Freiburg’tan Rennes’e 14 Milyon Euro bonservis bedeliyle imza attı.
SON 2 YILDIR DÜŞÜŞTE
Oyuncu en parlak dönemini 2022 yılında 16 Milyon Euro’ya piyasa değerine ulaştığı dönemde yaşadı. Bu tarihten sonra düşüş yaşayan Santamaria, şu anda 7 Milyon Euro değerinde. Santamaria’nın asıl mevkisi ön libero olmakla birlikte merkez orta sahada da görev alabiliyor.