Nijeryalı orta saha oyuncusu Chioma Olise, Türkiye Kadınlar Süper Ligi ekiplerinden Trabzonspor’a transfer oldu. Olise, Nijerya Kadın Futbol Ligi şampiyonu Edo Queens’ten Trabzonspor’a geçiş yaptı.
1,5 Yıllık Sözleşme İmzaladı
Super Falcons oyuncusu, yeni takımıyla bir buçuk yıllık sözleşme imzaladı ve 16 numaralı formayı giyecek. Olise, üst düzey futbol kariyerine Royal Queens’te başladı ve takımının NWFL Premiership’e yükselmesinde önemli bir rol oynadı.
Edo Queens’teki Başarıları
Asıl çıkışını Edo Queens’te yapan Olise, Moses Aduku’nun takımıyla 2023/24 NWFL Premiership şampiyonluğunu kazandı. Ayrıca, Fildişi Sahili’nde düzenlenen Batı Afrika Bölgesi Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ni kazandı ve Benin City merkezli takımını 2024 CAF Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde dördüncülüğe taşıdı.

Milli Takım Kariyeri
Olise, milli takım düzeyinde de önemli başarılara imza attı. 2022 FIFA U-20 Kadınlar Dünya Kupası’nda Nijerya’yı temsil ederek Falconets’in çeyrek finale yükselmesine katkıda bulundu. Ayrıca, 2024 FIFA U-20 Kadınlar Dünya Kupası’nda Kolombiya’da düzenlenen turnuvada da yer aldı.
Super Falcons’a Davet
2024 yılında Super Falcons’a davet edilen Olise, Cezayir ile oynanan iki ayaklı hazırlık maçında forma giydi.






