Son 6 maçta 16 puan toplayan, en son Beşiktaş'ı deplasmanda yenerek lig liderini değiştiren Trabzonspor, Süper Lig'in 23. haftasında puan sıralamasında son durumdaki Denizlispor'u sahasında ağırladı.

Trabzonspor- Denizlispor maçında hakem Tugay Kaan Numanoğlu düdük çaldı. Bu sezon 4. teknik direktörüyle yoluna devam eden Denizlispor, Hakan Kutlu yönetimindeki ilk maçında geçen hafta Göztepe'yi 2-1 yenerek ligde 7 hafta aradan sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Ligde 17 puanla son sırada yer aldı. Son olarak Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Trabzonspor, ligde yenilmediği son 6 karşılaşmada 16 puan topladı. Bordo-mavili ekip haftaya 36 puanla 5. sırada girdi. İki takım arasında Süper Lig'de şimdiye kadar oynanan 41 maçta Denizlispor'un 8, Trabzonspor'un 25 galibiyeti bulunurken, 8 karşılaşma da berabere tamamlandı. Bu müsabakalarda Denizlispor 31, Trabzonspor 69 gol attı. Ligde son çıktığı 3 karşılaşmada rakibini mağlup edemeyen Trabzonspor, bu müsabakalarda 2 yenilgi ve 1 beraberlik yaşadı. Son yıllarda Denizlispor kadrosunda çok sayıda eski Trabzonsporlu oyuncu da bulundurması da ilginç bir istatistik oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında dengeli bir oyun vardı. İki takımda oyun kontrolünden uzak ilk golü bulma cabası içinde idi. O yüzden orta sahalar çabuk geçildi. Denizlispor’da Sagal’ın sert şutuna karşın Trabzonspor Ekuban ile iki net kafa vuruşu, Kamil Ahmet’in orta şut karışımı bir vuruşu ve  Nwakame’nin şutları  ile karşılık verse de aradığı golü bulamadı. İlk yarıda Trabzonspor 14 şuttan da gol çıkaramadı.

Trabzonspor, Denizlispor maçında bordo - mavili taraftarları isyan ettiren bir pozisyon vardı. Bordo - Mavililer maçın ilk yarısında çok sayıda pozisyondan yararlanamazken 43. dakikada tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Sol çaprazdan yapılan ortada Ekuban’ın vuruşunda top dışarı çıktı. Ancak pozisyonda açık bir şekilde Mustafa Yumlu, topa müdahale etmek isterken tabanıyla Ekuban’ın ayağına vuruyor. Bu dakikalarda  Ekuban sakatlanırken, pozisyonda VAR incelemesi yapıldı.  VAR’dan izleme tavsiyesi verilen maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu, VAR ekranında incelediği pozisyonda penaltı olmadığı sonucuna vardı. 3 sezon önce de aynısı yaşanmıştı. Trabzonsporlu taraftarlar; bu pozisyonu 3 sezon önce oynanan Galatasaray maçında yaşanan VAR krizine benzeterek sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Trabzonspor-Denizlispor maçının VAR odasında Mustafa Öğretmenoğlu görev yapıyor. Ümit Öztürk, 3 sezon önce Ekuban'ın pozisyonunu VAR'da inceledikten sonra oyunu devam ettirmiş ve bu karar uzun süre gündemde kalmıştı. Trabzonspor’un son 4 maçında da bu şekilde bariz penaltılarının es geçilmesi taraftarları artık çıldırma noktasına geldi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu. Bordo mavililer neredeyse tek kale oynadı. Oyunda istediği toplaralar buluşamayan yeni Transfer Bakasetas 61. dakikada sahne aldı. Djaniny'nin pasında Bakasetas, Baker’a duvar pası verdi. Baker ceza sahasına girdi defans müdahalesinde topu Djaniny kapattı. Oluşan karambolde Ekuban topu Bakasetas’a aktardı. Yunan futbolcu sert vuruşla top ağlara gönderdi. Bu golle Bakasetas Trabzonspor kariyerindeki ilk golünü 61. dakikada Denizli ağlarına gönderdi. Bakasetas'ın Avcı'nın oyunundaki rolünü bu golle daha iyi anlaşıldı. Ön hatta yakın oynaması, etkinliğini azaltıyor gibi gözükse de Trabzonspor'un en büyük eksikliği ceza alanına yapılan 3. adam koşularıydı. Bu koşularda Yunan oyuncu ilerleyen haftalarda da istasyon görevi görecek gibi gözüküyor. Gol acısından kısır gecen ve sert oynayan Denizlispor karşında son vuruşlarda zorlanan Bordo mavililer Bakasetas’ın gollü ile 3 puanın sahibi olarak ligde 39 puanla 4. sıraya yükseldi.

Gecen Hafta Abdulkadir Parmak’ın sakatlanması ve bu hafta Serkan’ın sakatlık riski yoğun fikstür de üzerine yük binen oyuncular acısından oldukça riskli. Özelikle Nwakaeme'nin de dinlendirilmesi gerekmektedir. Yaşı gereği, sakatlanması ve sakatlık sonrası toparlanması da uzun sürebilir. O yüzden rotasyon önemli. Neyse ki Abdullah Avcı’nın eli yeni transferler ile daha da güçlü. Birde sakatlar düzelirse daha da alternatifli bir kadroya sahip olur.