Bugün açıklanan Fildişi Sahili kadrosuna çağrılan Oulai’nin turnuvaya katılması kesinleşti. Bordo-mavililerin bir diğer yıldızı Paul Onuachu ise Nijerya Milli Takımı’nın geniş kadrosunda yer aldı.

Afrika ülkeleri, turnuvaya katılacak nihai kadrolarını Perşembe gününe kadar bildirme hakkına sahip. Nijerya’nın da kadrosunu Perşembe günü açıklaması bekleniyor. Bu nedenle Onuachu’nun turnuvaya gidip gitmeyeceği 48 saat içinde belli olacak.

Oyuncular 15 Aralık’a Kadar Milli Takım Kamplarına Katılmak Zorunda

Afrika Uluslar Kupası talimatnamesine göre milli takımlara davet edilen futbolcular, en geç 15 Aralık’ta kamplara katılmak zorunda.

Bu nedenle Oulai’nin ve seçilmesi hâlinde Onuachu’nun Trabzonspor’da kaçıracağı maçlar da netleşmeye başladı.

Trabzonspor’da Afrika Kupası Nedeniyle Kaçırılacak Maçlar

Oulai ve Onuachu (seçilirse), ülkelerinin finale kadar ilerlemesi durumunda şu karşılaşmalarda forma giyemeyecek:

Kaçırılacak Muhtemel Maçlar

  • 17 Aralık – Alanyaspor (Ziraat Türkiye Kupası)

  • 22 Aralık – Gençlerbirliği (Süper Lig)

  • 5 Ocak – Galatasaray (Süper Kupa)

  • 13 Ocak – İstanbulspor (Ziraat Türkiye Kupası)

  • 18 Ocak – Kocaelispor (Süper Lig 2. Devre İlk Maç)

Afrika Uluslar Kupası’nın finali 18 Ocak’ta oynanacak. Aynı gün Trabzonspor da Kocaelispor ile ikinci devrenin açılış maçına çıkacak. Final oynanması durumunda iki oyuncu da bu karşılaşmalarda yer alamayacak.