Trabzonspor'da teknik direktörlüğe Rıza Çalımbay'ın getirilmesi ikinci Ersun Yanal vakasıdır!

Süper Lig’in 8’inci haftasında 6-1’lik Teleset Mobilya Akhisarspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, Rıza Çalımbay ile anlaşma sağladı.

İstanbul'da geçen gün kulüp asbaşkanı Ahmet Çubukçu ve genel sekreter Gençağa Meriç ile görüşerek prensipte anlaşmaya varan ve sabah saatlerinde Trabzon'a gelen Çalımbay için Medical Park Stadı'nda imza töreni düzenlendi.

İmza töreninde kulüp genel sekreteri Gençağa Meriç ile kulüp yönetim kurulu üyesi Ali Rıza Egemen ve teknik direktör Rıza Çalımbay, yer aldı.

Genel sekreter Meriç, imza töreninde yaptığı konuşmada, pazartesi günü yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını ve Ersun Yanal ile yolları ayırma kararı aldıklarını belirterek, "Sonrasında yönetim kurulu olarak görüşmeler yaptık ve teknik direktörlüğü, kişiliği ile bizim için ön plana çıkan Rıza hocamızla çalışma kararı aldık. Bugün buraya gelip imzaları attık. Hocamızla başarılı günler yaşayacağımıza inandığımız için bu kararı aldık. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yeni teknik direktör Rıza Çalımbay’da taraftarlardan destek isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taraftarlar, son zamanlarda ne kadar üzülse de takımın yanında olması lazım. En büyük güç o. Futbol oynadığım dönemlerde bordo-mavili taraftarların takımlarına nasıl destek olduklarına şahit oluyordum. Her zaman 12. adam derler ancak taraftar 1. adamdır. Futbolcu arkadaşların geçmişe değil, önüne bakması lazım. Kritik maçlar oynayacağız, bu maçların telafisi yok. Yönetim, futbolcu, arkadaşlar, teknik heyet bir arada kenetlenmeliyiz. Trabzonspor'un geçmişini ve camianın isteklerini çok iyi biliyorum. Tek şansızlığımız sonradan gelmek, sezon başında farklı oluyor. Takıma alışana kadar bunu en asgariye indirip önümüzde Malatya, kupa ve final gibi Galatasaray maçı var. Bunlara mükemmel şekilde hazırlanmamız gerekiyor. İşimize bugünden itibaren başlayacağız." diyerek bir nevi taraftarından beklentilerini yüksek tutmaması talebinde bulundu.

Emre Aksoy neden kaçtı!

Nitekim bu transferin olduğu günlerde, Trabzonspor Mali İşler Koordinatörü Emre Aksoy, yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Önce sosyal medya hesabından “Rıza gelir, ben kaçar” mesajı atan Aksoy, ardından yazılı bir açıklama ile görevinden ve yönetimden istifa ettiğini bildirdi. Aksoy, açıklamasında,

"Trabzonspor’un çok iyi bir kadrosu var. Kaliteli oyunculardan kurulu bir kadro oluşturuldu. Çok büyük paralar harcandı. 50’nci yılda şampiyonluk hedefi koyduk. Liderin puan olarak gerisinde kalan bir Trabzonspor olabilir fakat ligde üst sıraları ilgilendiren maçlar daha yeni başlıyor. Biz şampiyonluktan ümidimizi kesmiş gibi Rıza Çalımbay’ı takımın başına getirdik. Hedef şampiyonluksa Rıza hoca doğru tercih mi? Şampiyonluktan uzaklaştıysak Rıza hoca tek tercih mi? Bu şehrin yetiştirdiği değerler var, o değerler Türkiye’nin dört bir yanında teknik direktörlük yapıyor. Onlardan biri olabilirdi." dedi demesine de, yaptığı bu ani istifa da zihinleri bulandırmadı değil.

Çünkü Trabzonspor Mali İşler Koordinatörü Emre Aksoy’un kafasında kaçmak vardı da, alelacele Rıza Çalımbay’ın getirilişini mi bahane etti, yoksa hakikaten açıklamasında bahsettiği konulardan dolayı mı istifa etti orasını bilmiyoruz.

Bildiğimiz bir şey var ki; Rıza Çalımbay’ın Trabzonspor’da başarılı olamayacağıdır!

Bordo-mavili takımda teknik direktör değişikliğinden dolayı ilk haftalarda belki iyi sonuçlar alınabilir. Ancak ilerleyen zamanlarda memnun edici sonuçların alınamadığı hallerde huzursuzluk baş gösterecektir. Buna da en iyi örnek Ersun Yanal’ın durumudur.

Nedenini niçinini de önümüzdeki günlerde yazarım..

Trabzonspor en büyük hatayı teknik adam konusunda aceleci davranarak yaptı. Bana göre teknik direktör konusunda aceleci davranılmamalıydı, bu konuda biraz daha dikkatli olunabilir ve biraz daha düşünülmeliydi.

Ersun Yanal konusunda "Demiştim ben" demek istemezdim ama demiştim!

“Trabzonspor'un başına Ersun Yenal'ın getirildiği o günlerde ben aynen şöyle demiştim; "Geçmişine baktığımızda; Ersun Yenal kariyerinde bir çok  takımı ligin zirvesine taşımış olsa da, 2 kez Türkiye Kupası finali oynasa da, A Milli Takım da kısa bir süre çalıştırsa da teknik adamın görevleri çoğu zaman hüsranla sona erdiği bilinen bir gerçektir.

2013-2014 sezonunda Fenerbahçe'de hasbelkader Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Ersun Yanal'ın Trabzonspor'da başarılı olmayacağı gün gibi açıktır.

Ersun Yenal bordo - mavili takımın başına 2. kez göreve getirilse dahi Yenal'ın yapısı Trabzon'a uymaz, uymayacakta.  Bana göre Ersun Yenal  ismi fevkalade yanlış bir tercihtir.

Bordo-mavili kulüpte  teknik direktörlük konusunda bana göre bilinçsizce ve hovardaca davranışlar sergileyen Trabzonspor yönetimi yanlışa yanlış tercih ile  çözüm bulmaya çalışıyor. Zira böyle olması ileride daha büyük yanlışlara sebebiyet verecektir." demiştim.

Böyle dediğim için o günlerde bana tepki gösterenler oldu ama dediklerimde de ne kadar haklı olduğum şimdi daha net anlaşıldı.

Yine olan Trabzonspor’a oldu.. 50. Yılda şampiyonluk sloganı atanlar, tarihi hezimet ile karşı karşıya kaldılar.. Bir türlü istikrar tutturamayan bordo-mavililerde beklentiler bu sezonda hayal olacak gibi..”

Felaket tellallığı yapmak istememem ama aynı şeyler Rıza Çalımbay için de geçerlidir.

Sevgili okurlar, söz uçar yazı kalır, not edin bir kenara..