Teknik direktör Fatih Tekke’nin raporu doğrultusunda 9 futbolcuyla yolların ayrılması gündemde.

Zirve yarışında Galatasaray ve Fenerbahçe ile rekabet eden bordo-mavililer, bir yandan da gelecek sezonun kadrosunu şekillendirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda bazı oyuncularla kesin olarak yolların ayrılması planlanıyor.

GÜNDEMDE OLAN İSİMLER

Ara transfer döneminde Konyaspor’a kiralanan Kazeem Olaigbe’nin performansındaki düşüş nedeniyle yeni sezon planlamasında yer almadığı öğrenildi. Konyaspor’un satın alma opsiyonunu kullanması bekleniyor.

Büyük beklentilerle transfer edilen Muhammed Cham’ın da kiralık olarak forma giydiği Slavia Prag’da kalıcı olmayacağı ve Trabzonspor’da da düşünülmediği ifade ediliyor.

Sakatlığı nedeniyle sezonun ikinci yarısında TFF listesine yazılamayan Edin Visca ile sezon sonunda yollar ayrılacak.

İngiliz orta saha John Lundstram için gelecek transfer tekliflerine açık olunacağı ve kolaylık sağlanacağı belirtiliyor.

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Anthony Nwakaeme ile de devam edilmeyecek.

Denis Draguş için ise talip çıkması halinde ayrılığa onay verilecek.

Onana’nın bonservisinin alınması planlanmıyor.

Sezon başında kiralanan Batista Mendy’nin durumu ise Sevilla’nın vereceği karara bağlı.

KARAR VERİLECEK

Bu oyuncuların dışında Stefan Savic ve Bouchouari’nin durumu belirsizliğini koruyor. Özellikle sık sakatlık yaşayan Savic hakkında son kararı teknik direktör Fatih Tekke verecek.

Öte yandan Avrupa kulüplerinin radarında bulunan Batagov ve Oulai için de gelecek teklifler doğrultusunda hareket edilecek. Bordo-mavililer, bu iki genç oyuncudan yüksek bonservis geliri elde etmeyi hedefliyor.

Trabzonspor’da sezon sonunda ciddi bir kadro değişiminin yaşanması bekleniyor.