Bordo-mavililerin başarılı savunmacısı Oulai, Fildişi Sahili Milli Takımı’ndan davet alırken, golcü oyuncu Paul Onuachu da Nijerya Milli Takımı’nın geniş kadrosuna dahil edildi. Onuachu’nun nihai durumu ise bugün resmen netleşecek.

Afrika Uluslar Kupası’nın takvimi gereği oyuncuların kamplara erken katılması gerekiyor. Bu nedenle, her iki futbolcunun da (çağrılmaları hâlinde) turnuvada finale kadar ilerlemeleri durumunda Trabzonspor’un önemli karşılaşmalarını kaçıracağı kesinleşti.

Trabzonspor’un Kaçırabilecekleri Maçlar

  • 17 Aralık – Alanyaspor (Ziraat Türkiye Kupası)

  • 22 Aralık – Gençlerbirliği (Süper Lig)

  • 5 Ocak – Galatasaray (Süper Kupa)

  • 13 Ocak – İstanbulspor (Ziraat Türkiye Kupası)

  • 18 Ocak – Kocaelispor (Süper Lig – 2. Devre Açılışı)

Trabzonspor teknik ekibi, özellikle savunma hattında düzenli forma giyen Oulai ve hücumdaki en önemli güçlerden biri olan Onuachu’nun yokluğunu dikkate alarak alternatif planlamalar üzerinde çalışıyor. Teknik direktör Fatih Tekke’nin, oyuncuların durumu kesinleştikten sonra kadro yapılanmasını buna göre şekillendirmesi bekleniyor.

Afrika Uluslar Kupası, 13 Ocak–11 Şubat 2026 tarihleri arasında Fildişi Sahili’nin ev sahipliğinde düzenlenecek.