61saat.com’un 14 Mayıs tarihli Politik Güğüm köşesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:
Trabzonspor, bugün Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya gelecek.
Kupaya, binlerce taraftar Trabzon’dan ve Türkiye’nin birçok şehrinden kafileler halinde akın akın finalin oynanacağı şehre geldi.
Bu kafilelerden biri de Trabzonlu gazeteciler oldu.
TSYD Trabzon Şubesi’nin organizatörlüğünde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin himayelerinde kafile Gaziantep’e gitti.
Trabzonspor’a karşı hassasiyetiyle bilinen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in gazetecilere jestleri dikkat çekti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs tahsis edildi.
Bununla kalmayıp, otobüs içerisine gazetecilerin yolculuk boyunca çalışabilmeleri adına internet bağlantısı da unutulmadı.
Gazetecilerden oluşan kafilenin uyumu ve TSYD Trabzon’un tüm detayları ince ayrıntısına kadar organize etmesi, yolculuğun tam anlamıyla dolu dolu geçmesini sağladı.
Gaziantep’te gazetecileri bekleyen bir jest daha vardı.
Trabzon’dan gazeteci kafilesini geldiğini öğrenen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kafileyi Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi’nde ağırladı.
Akşam yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen Şahin’in, Trabzon ile ilgili anıları ve Trabzon sevgisi dikkatlerden kaçmazken, tüm gazetecilerle tek tek ilgilendi.
Güzel sohbetin ardından gazeteciler, akşam saatlerinde şehirde gezme fırsatı da buldu. Burada esnafların ve vatandaşların Trabzonlu gazetecilere karşı gösterdiği sevgi dikkat çekti.
Ayrıca, kupa için yapılan hazırlıklar Gaziantep’in bir spor şehri olduğunu gözler önüne sererken, misafirperverlikleri de kelimelerle tarif edilemeyecek düzeydeydi.