Trabzonspor Kulübü, kuruluşunun 51. yıl dönümünü Trabzon ve İstanbul'da çeşitli etkinliklerle kutlayacağını duyurdu.

Trabzonspor’da kuruluş yıldönümü kapsamında  Trabzon ve İstanbul’da etkinlikler gerçekleştirilecek.

Trabzonspor'un kuruluşunun 51. yıldönümünde, kutlamalara eşlik eden başarılara maalesef ki; sahada kazanılan fakat masa başında kaybedilen 2010-2011 Şampiyonluk Kupası burukluğu da selam gönderiyor.

İnsan düşünmeden edemiyor... Nasıl oluyor da koskocaman bir ülke, ne uğruna olursa olsun şikeyi aklayabiliyor? Şike nasıl yapılıyor? neden yapılıyor? kısmına hiç değinmiyorum bile.

2010-2011 yılının emeğini hiçe saymak, ortaya çıkan tapeler, itiraflar ve rüşvetler..

UEFA'ya ne verildi de üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala tatmin edici bir sonuca ulaşılamadı? Bu sorular hafızalarda korkunç tahribatlar yaratırken, bordo mavili taraftarların da haliyle gönüllerini yaralıyor.

Şike öncesinde FETÖ’den hiç şikayetçi olmayan Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, şike olayı ortaya çıkar çıkmaz itiraza başlarken daha sonra 15 Temmuz'un altına sığınarak kendilerine kumpas yapıldığını iddia ediyor. Aynı başkan 3 Temmuz sürecinde ortaya çıkan şike tapelerine karşın ise ''Ne yaptıysam Fenerbahçe için yaptım''diyerek kendisini zaten ihbar etmiş olmuyor mu?

Ülkede hukuk kaldıysa, bordo-mavililer ısrarla ve sabırla adalet bekliyor. Yalnızca bordo mavililerle sınırlı tutmak yanlış olur elbette. Ahlaklı her taraftar adaletin yerini bulmasını istiyor. Bir sezonun emeği, davayı uzatarak veya kapatarak karambole getirilmemeli ve  gereken destek verilmelidir.

Diyeceğim odur ki; futbol ve siyaset çok farklı kulvarlardır. Siyaset ne kadar ciddiyse, futbol da o kadar eğlencelidir. Futbola siyaseti karıştırmak, eğlence  üzerinden taraftarları küstürmek, emeği hiçe saymak, suçu cezalandırmamak fazlasıyla kırıcıyken, kaybedilen güvenin telafisi de olmuyor.

Trabzonspor kupasını müzesine bir gün elbet getirecektir. Önemli olan, kupayı müzesinde tutanların içlerine vereceği hesaptır. Kim ne derse desin sokaktaki çocuğa da sorsanız 2010-2011 yılı şampiyonu Trabzonspor’dur.