Trabzonspor’un son dönemde izlediği transfer politikasına bakıldığında, bordo-mavili kulübün uzun yıllar taşıdığı kırgınlıkları ve “eski defterleri” büyük ölçüde kapattığı görülüyor. Bir dönem “asla olmaz” olarak değerlendirilen transfer ihtimalleri, bugün daha rahat şekilde masaya yatırılabiliyor.

Bu değişimin temelinde, kulüp yönetiminin benimsediği yeni iletişim dili bulunuyor. Başkan Ertuğrul Doğan’ın Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini üstlenmesiyle birlikte Trabzonspor’un yalnızca Ankara ve İstanbul’daki temasları değil, kulüpler arası ilişkilerdeki konumu da belirgin biçimde değişti. Sert açıklamaların ve restleşmelerin yerini daha sakin, daha kurumsal ve daha sonuç odaklı bir yaklaşım aldı.

Son dönemde yaşanan gelişmeler bu dönüşümü net biçimde ortaya koyuyor. Uğurcan Çakır’ın Galatasaray’a transfer sürecinin gerçekleşmesi, Ernest Muçi’nin Beşiktaş’tan Trabzonspor’a gelebilme ihtimali, Ahmet Kutucu için Galatasaray ile masaya oturulması, Oğuz Aydın için Fenerbahçe ile görüşmeler yapılması ve Samsunspor ile Musaba transferi konusunda pazarlık yürütülmesi, birkaç yıl önce yan yana gelmesi zor başlıklar olarak dikkat çekiyor.

Kulüpler arası bu yeni tabloya karşın taraftar cephesinde duygusal reflekslerin hâlâ güçlü olduğu görülüyor. Sosyal medyada sert tartışmalar sürerken, kulüp yönetimleri düzeyinde daha profesyonel, pragmatik ve çıkar dengesi odaklı bir yaklaşımın öne çıktığı ifade ediliyor.

Yeni dönemde kulüplerin birbirine küs kalmak yerine, karşılıklı kazanım üzerinden hareket ettiği bir yapı oluşurken, Trabzonspor’un da bu sistemin dışında kalmadığı, aksine oyunun yeni diline daha hızlı uyum sağladığı değerlendiriliyor. Yönetimin, bundan sonraki süreçte de benzer bir stratejiyle hareket etmesi bekleniyor.