Gelir elde etme adına yeni kaynaklar yaratmayı hedefleyen Trabzonspor Kulübü, geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bordo-mavili kulübe tahsis edilen Akyazı Stadı’nın karşısındaki 170 dönümlük araziyle ilgili somut adımlar atmaya başlıyor. Kulübün hazırladığı yeni plana göre, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma içerisine girilerek söz konusu alana bir konut projesi inşa edilmesi düşünülüyor.
İstanbul takımlarının modeli uygulanacak
Söz konusu arazide inşaat faaliyetlerine başlanabilmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesinden imar izni istenecek. Bu planın resmiyet kazanması ve projenin gerçekleşmesi durumunda Trabzonspor da inşaat sektörüne resmen adım atmış olacak. Bordo-mavili kulüp, gelirlerinin büyük bir kısmını gayrimenkul ve inşaat yatırımlarına bağlayan diğer İstanbul takımlarının uyguladığı mali modeli kendi bünyesinde hayata geçirmeyi planlıyor.
Sorunlu arazi için belediye ile ortak çalışma şart
Tahsis edilen arazinin yapısında bulunan bazı fiziksel sorunlar da belediye ile yürütülecek ortak projeyle aşılacak. Arazi yapısındaki pürüzlerin giderilmesi, alanın düzlenmesi ve inşaata hazır hale getirilmesi için Trabzonspor ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki iş birliği kritik bir rol oynayacak. Planlanan konut projesinin ve altyapı çalışmalarının gerçekleşebilmesi için her iki kurumun tam uyum içinde çalışması şart konumunda bulunuyor.





