Sezon başında kurulan büyük hayallerin yerini, bugün sessizlik ve belirsizlik aldı. Trabzonspor, ligdeki son haftalara hiçbir iddiası kalmadan girerken, sahadaki motivasyon eksikliği her geçen gün daha da gözle görülür hâle geliyor.

Şampiyonluk parolasıyla yola çıkan bordo-mavililer, ne yazık ki bu sezon hiçbir derbi galibiyeti elde edemedi. Üstelik son derbi zaferinin üzerinden tam 550 günü aşkın bir süre geçti. Tribünler bu tabloya sessizce tanıklık ederken, takımın teknik direktör değişikliklerinden de aradığı çıkışı bulamadığı ortada.

Tekke Dönemi: Ne Toparlanma Ne Normalleşme

Abdullah Avcı’nın vedasının ardından yeniden takımın başına geçen Şenol Güneş ile umutlar yeşerdi; ancak bu dönem kısa sürdü ve beklentilerin uzağında kalındı. Sonrasında göreve getirilen Fatih Tekke ise bu sezonu “normalleşme dönemi” olarak tanımladı. Fakat ne toparlanma sağlandı ne de normalleşme gerçekleşti.

Ligdeki diğer takımlar bir hedefin peşinden koşarken, Trabzonspor sahaya yalnızca formalite icabı çıkıyor. Bodrumspor kümede kalmak için savaşıyor, Samsunspor ise Avrupa kupaları için 3.’lük mücadelesi veriyor. Trabzonspor cephesinde ise herhangi bir hedef görünmediği gibi oyuncuların da bu yönde bir motivasyonu kalmamış gibi.

Yeni Sezon İçin Umut: Gençler

Bu tablo, taraftarı hem kaygılandırıyor hem de düşündürüyor. “Bu takım neyle motive olacak?” sorusu kulüp çevrelerinde sıkça sorulurken, tek teselli olasılığı genç oyuncular üzerinden kurulmuş durumda.

Sezonun kalan bölümünde birkaç genç isme daha fazla süre verilmesi ve onların gelecek sezona hazırlanması, bu umutsuz süreçten çıkarılabilecek belki de tek artı olarak görünüyor.

Politik Güğüm - 16 Mayıs 2025