Şimdi ben yazsam ki İş-Kur 1 eleman alacak ey ahali.

Bu en çok kimin dikkatini çeker. Vatandaşlarımızdan önce idari amirler, yerel yöneticiler, onların idarecileri, siyasi parti mensupları, yöneticileri, milletvekillerinin.

Çünkü Trabzon’da kuş uçsa önce bu isimlerin haberi olur. Olmalı da.

Bir yere bir kişi mi alınacak önce onların listeleri ele alınır, onların adamları veya ulaşabilenleri işe girer.  

Ama gelin görün ki işin içinde bir fayda sağlayıcı, bir adam kayırma işi yoksa, kimse oralı olmaz. 

Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, yüzünden gülücük hiç eksik olmaz. Hangi taşın altını sorsanız bilir, turizm denince aklınıza ne geliyorsa ip gibi dizer karşınıza.

Şehrin il müdürleri arasında konuşmasıyla, kılık kıyafetiyle, ağırlamasıyla, uğurlamasıyla, konuşmasıyla, basın ile diyaloglarıyla, hitabetiyle, bilgi birikimi ile tartışmasız ilk sıralardadır.

Turizm Haftası’nda, turizm etkinliklerinin düzenlendiği günlerde, turizm ile ilgili fuarların organize edildiği, il müdürü olarak kendi isminin rezerve edildiği, turizmle ilgili tüm toplantıları takip eden ve sezon ile ilgili tüm hazırlıkları her detayıyla zihnine kazımış olan bir isim. 

Bir sabah uyanıyor ve görevden aldığını ona yakınları söylüyor. Daha bir gün önce Tonya’nın yaylalarında şehrin idari amiri ile göreve çıkan, o bölge ile ilgili planlama yapan bir isim.

Saatler sonra görevden alınıyor.  

Böyle bir görevden alınma şekli olur mu? Yakışık alır mı? Yıllarını memuriyete adamış bir isme bu nasıl reva görülür. Düşmana yapılmaz bu düşmana. 

Trabzon Milletvekillerine soruyoruz hepsi şaşkın. Hiçbirinin durumdan haberi yok.

İl Başkanına soruyoruz, bilgisi yok, bakanın yok, valinin yok, belediye başkanının yok.

Kimin var, kim bu şehrin yöneteni, seçilmişi, atanmışı.

Bu halkın yetki verdiği makamlardaki insanlar, bu şehirde İşkur’a bir eleman alınsa haberiniz oluyor da, koca bir il müdürü görevinden alınıyor nasıl haberiniz olmuyor.

Siz Ankara’da ne yapıyorsunuz, birileri bu şehrin genleriyle, ruhuyla, kaderiyle oynarken, bu şehri parmağında oynatırken siz ne işle meşgulsünüz anlamıyorum. 

Mesele İsmail Kansız’ın görevden alınıp alınmaması da değil, mesele İsmail Kansız’ın yeterliliği veya yetersizliği de değil, mesele bu şehrin seçilmişlerinin bir haberliği, şehirden kopukluğu. 

Trabzon’da bir taş yerinden oynayacaksa bu şehrin seçilmişlerinin, siyasi iradenin, o taşın etkileyeceği kesimlerin haberi olmaz mı?

Ya da herkesin haberi var ama, herkes bilmedim, görmedim, duymadım.

Ben kötü olmayayım da kim olursa olsun. Öyle mi? 

Böyle olmaz, bu şehirden atanacak olandan da, bu şehre atanacak olandan da Trabzon’un seçilmişlerinin haberi olacak.

Atanacak olanın yeterliliği, görevden alınacak olanın yetersizliğine bu şehir karar verecek.

Ankara’da birileri başına buyruk, keyfe keder Trabzon’da dama oynar gibi istediği taşı yerinden kaldırıp istediği adamı yiyecekse bizim milletvekiline, belediye başkanına, bakana ne ihtiyacımız var. 

Haberleri var ise de mantıklı bir açıklama ile bunu basına mertçe bildirsinler. Biz uygun gördük yerine daha iyisi gelecek desinler, bizde hay hay diyelim.
Yoksa da hesabını sorsunlar. 

Bu atama konularında herkesi ama herkesi daha duyarlı, daha planlı, kişilerin ve şehirlerin onur gurur şeref ve haysiyetleri ile verdikleri hizmetleri de düşünerek ellerini vicdanlarına koyup hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. 

Ayrıca İsmail Kansız’ın yerine gelecek isim de öyle sıradan biri olmamalı. Trabzon’da belediyelerde olduğu gibi seçim döneminde kalbi kırılanlara bahşedilecek bir makam değildir Trabzon Turizm İl Müdürlüğü.

Madem görevden alınandan haberiniz olmadı, şimdi haberiniz olsun, Trabzon’a gelecek olan il müdürü turizmi yalamış yutmuş biri olmalıdır.

Dileriz bundan haberiniz olur. 

Haftanın Sözü

Ülkeye sadakat her zaman, hükümete sadakat hak ettiği zaman.