Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımı'nın 33 yaşındaki Angolalı oyuncusu Manuel Chiquete, antrenmana giderken trafik kazasında bacağını kaybetmesine rağmen futboldan kopmadı.

Küçük yaşlarda ülkesinde futbola başlayan Chiquete, 18 yaşındayken kendisini antrenmana götüren annesinin kullandığı otomobil bir araçla çarpıştı. Annesinin hafif yaralarla atlattığı kazada ağır yaralanan Angolalı oyuncu, kaldırdığı hastanede 11 ay tedavi gördü.

Sol bacağını kaybeden ve bir süre futboldan uzak kalan Chiquete, üniversitede okuduğu sırada ampute futbol oynayan arkadaşlarının tavsiyesi üzerine tekrar futbola döndü.

Yolu Trabzon ile kesişen Manuel Chiquete ile samimi röportajımıza birlikte göz atalım.

BANA AŞIK OLDULAR

Trabzon'a transfer sürecini anlatan Manuel Chiquete, "Türkiye’ye 2020 yılında geldim. İstanbul Şişli Yeditepe’de forma giydim. Aslında onlar beni 2018 yılında istemişti ama üniversite bitirmem için zamanım vardı ve tercihimi eğitimden yana kullandım. 2 sene sonrasında ise İstanbul’dan teklifi kabul ettim. Etimesgut’ta şampiyonluk yaşadık ve Polanya’da Avrupa maçlarına çıktık. Sonrasında bir Kayseri - Trabzon maçındaki performansım sonrası Faruk ve Saim hoca bana aşık oldular. Ben de Trabzon’un teklifini kabul ettim" dedi.

KUYMAK YEMEYİ VE YAPMAYI ÇOK SEVİYORUM

Trabzon'un ülkesine çok benzediğini ve en sevdiği yemeğin kuymak olduğunu ifade eden Manuel Chiquete, "Angola ile Trabzon arasında benzerlikler var. Trabzon bence Türkiye’nin dünyanın en güzel şehri olmalı. Deniz mükemmel. Angola’da Namibya var mesela orası buraya çok benziyor. Yemek olarak Trabzon şehrinde en lezzetli yemekler var. Kahvaltı kuymağı çok seviyorum. Trabzon’a özel yemek olduğu için herkesin onu çok sevmesi lazım. Bazen evde acıkınca YouTube’den video açarak kendime kuymak yapmıyorum. İnanın onu çok seviyorum" dedi.

TAKIM EN ÇOK ANLAŞTIĞIM KİŞİ SAİM HOCA

Her ne kadar bunu beklemese de takımdaki en çok anlaştığı kişinin Saim Güneş olduğunu belirten Manuel Chiquete, "Takımda normalde herkesle çok iyi anlaşıyorum ama kimse onu beklemese de hiç kavga etmediğim kişi olarak Saim hoca ile çok iyi anlaşıyorum. Onunla rakipken benim için hakeme hep derdi ki sarı kart versenize ama sonra onunla yakın olarak onun ne kadar tatlı birisi olduğunu gördüm. Onu çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

TRABZON'DA DEVAM ETMEK İSTİYORUM

Kariyerine Trabzon'da devam etmek istediğini vurgulayan Manuel Chiquete, "Bu sezon Trabzon için kolay bir sezon olmadı. İki takım arkadaşımız sezon bitmeden gittiler ve bizi yalnız bıraktılar. Kupa almayı çok istedik ve aldık. Şampiyonluk yaşamak da istedik ama zor şeyler yaşadık. Bu sezon belki üçüncü olduk ama Trabzon şehri ile kazandığım bir madalya olduğu için benim için şampiyonluk gibi dünyanın en güzel madalyası bu olacak. İnşallah seneye şampiyonluk yaşamak için elimizden geleni yapacağız. Henüz Trabzon’da devam etmek için bir görüşmemiz olmadı yani bir imza atmadık ama kalırsam şampiyonluk için elimizden geleni yapacağım" dedi.

BAŞKAN AHMET METİN GENÇ FUTBOLU ÇOK SEVİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in futbola olan tutkusunu ifade eden Manuel Chiquete, "Bizim maçlarımızda tribünler genelde dolu oluyor. Ampute futbol olarak çok alışık değiliz ama burada bize inanılmaz bir destek var. Bizim takımdaki futbolcuların aileleri ve arkadaşları bizi hiç yalnız bırakmıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç futbolu çok sevdiği için bizim maçlarımıza geliyor. Onu ve taraftarları tribünde görmek bizi çok mutlu ediyor. Bir şey fark ettim ki Trabzon’da futbol çok özel bir şey. Trabzon’da insanların futbolu çok sevdiğini fark ettim ve bu konuda çok memnunum ayrıca çok mutluyum" dedi.

BİR YERE GİTMİYORUM

Manuel Chiquete gerek futbol gerekse futbol dışı yaşamında Trabzon'da çok mutlu olduğunu belirtirken, "Trabzon’un havasını çok seviyorum. Mesela yaz ayına giriyoruz ama yüzde yüz bir sıcak yok. Yaz değilse yağmur ya da kar yağıyor. Sanki her gün yağmur yağıyor bunu görüyorum. Ben de bu havaları çok severim. Kar yağarken Trabzon sokakları çok güzel oluyor. Burada deniz benim çok hoşuma gidiyor. Trabzon merkez denize çok yakın. Yani denize gitmek için taksiye binmenize gerek yok. Ben sonuna kadar Trabzon’da yaşayacağım bir yere gitmiyorum. Konuşma tarzı olarak da farklılar. Tatlı bir dilleri var sonrasında ise komik küfürler ediyorlar. Mesela takım arkadaşım Miraç ilk idmanda küfür ediyor ama kimse ona kızmıyordu. Ben de sinirlendim. Onu uyardım ama bana kızdı. Gerçekten çok komik anlardı. Sonra kötü niyetle değil samimiyetle bunu yaptıklarını gördüm. Restoranda baklava yiyorduk. Orada bana baklava yerken bile ediyoruz kötü niyetten değil demişti. Burada zaman geçirdikçe daha iyi anlıyorum. Ben de öğrendim" ifadelerini kullandı.