Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl ve çevre mahallelerinde kapsamlı bir çevre düzenleme projesi hayata geçiriliyor. Çaykara ilçesi sınırları içinde gerçekleştirilecek proje kapsamında çeşitli altyapı ve peyzaj çalışmaları yapılacak.
Trabzon Çaykara Belediyesi tarafından düzenlenecek olan çevre düzenleme işi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek. İhalenin 17 Mart 2025 tarihinde saat 11.00’da Çaykara Belediyesi İhale Toplantı Salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.
PROJENİN KAPSAMI NELERİ İÇERİYOR?
İhale kapsamında 349,41 m³ istinat duvarı inşası, 400 m²’lik 10 cm beton parke döşemesi, 330 m² 8 cm beton parke kaplaması, 245 m² doğal granit parke taşı döşemesi gibi önemli altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, peyzaj düzenlemeleri ve park alanı elektrik işleri (265 metre) de proje kapsamında yer alıyor.
UZUNGÖL TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK
Uzungöl ve çevre mahallelerinde yapılacak çevre düzenleme çalışmaları, hem bölge sakinlerinin hem de turistlerin konforunu artırmayı amaçlıyor.