Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TSİAD) 16. Olağan Genel Kurulu, bugün Zorlu Grand Otel’de yapıldı. 

Genel Kurulda ilk olarak Divan Genel Kurulu seçimi yapıldı. Buna göre Divan Başkanı Veysel Zekai Bak, yardımcılığına Mehmet Ali Tuna, Saymanlığa Efkan Sayitoğlu seçildi. 

Genel Kurula, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ercan, Meclis Başkanı Nevzat Özer, Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) Başkanı Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Murat İskender, DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Ahmet Gürdoğan, ile çok sayıda iş insanı katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Genel Kurulda, mevcut başkan Tayfun Denizer, görevini yeni başkan Mehmet Manzak’a devretti. 

TSİAD Başkanı Denizer, görev sürelerinde yaptıkları çalışmaları anlatarak başlayan Denizer, “Görevi devralacak yeni başkanımız ile TSİAD olarak daha büyük başarılara imza atacağımıza inancımız tamdır” dedi. 

Trabzonspor Asbaşkanı ve Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) Başkanı Zeyyat Kafkas ise, “1995’de rahmetli Reha Üçüncü başkanımız ile başlayan çok güzel bir süreç yaşadık. Trabzon şehrine önemli hizmetler verildi. Yeni başkan Mehmet Manzak’a başarıla diliyorum. Tayfun Denizer’e de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Whatsapp Image 2025 05 02 At 12.53.55

AZERBAYCAN BÜTÜN YÜKÜNÜ ORAYA YIĞMIŞ… 

TTSO Bakanı Erkut Çelebi,  “TSİAD bizim bir parçamız” dedi. Azerbaycan’a yaptığı ziyaretle ilgili de konuşan Çelebi, “Karabağ’ı gözden, bütün illeri gezdik. Çok büyük inşaat çalışması var. Azerbaycan bütün yükünü oraya yığmış. Sanayiciler oraya gidip iş yapabiliriz. Önümüzdeki günlerde bizim odamızda genç girişimcilerle toplantı yapıp, girişimcileri bu bölgeye sokmak lazım. Orada potansiyel var. Orada Trabzon kökenli müteahhitler var. Bize destek olacağını söylüyorlar. Tayfun Kardeşim, görevini tamamladı, ona teşekkür ediyoruz, Mehmet Manzak göreve devam edecek ona da başarılar diliyoruz” dedi. 

YİNE Mİ SİZ, YİNE Mİ TRABZONLULAR… 

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, “Zor bir süreç içerisinde ekonomik koşullarda sadece yaşamını devam ettirmek için değil, yeni hayaller kurarak, yeni girişim hikayeleri yazarak yeni yeni istihdamlar yaratarak yapmış olduğunuz görevi çok daha fazla ileri taşıdığınıza inanıyorum. Bizler için ülkemiz için çok önemlisiniz. Sadece Trabzon değil, bölgenin kalkınmasında da o hayali kurarak, hayata geçirerek katkı sağlayarak çok önemli işlevler görüyorsunuz. Aslında üretime geçmek için hayal kurmak, hayal kurduktan sonra üretime geçmek, istihdam alanları yaratmak ve bir hikaye bundan çıkarmak çok önemli. Karadeniz insanının, özellikle Trabzon insanının bu yapısında var. O yüzden son yıllarda çok sık duyuyoruz. Yine mi siz, yine mi Trabzonlular.. Evet yine biz, yine Trabzonlular. Çünkü bizler hayal kuruyoruz, o hayalin peşinden de risk alarak gidiyoruz” dedi. 

YÖNETİM KURULU LİSTESİ.. 

Başkan Mehmet Manzar

Yönetim Kurulu: Dursun Ali Sakarya, Yusuf Çakır, Seyyare Sungur, Ahmet Selim Tuna, Erdinç Özer, Sefa Demirel, Murat Uğur Sağlam, Mehmet Can Sarı, İlker Kahraman, Kemal Ertürk, Uğur Ayçiçek, Özkan Çebi, 

Yedek Üyeler: Semih Nehar Nalbantoğlu, Hakan Önel, Yunus Emre Akar, Yahya Denizer, Ömer Salih Koç, Berkan, Meral..

Ekran Resmi 2025 05 02 10.31.16Ekran Resmi 2025 05 02 10.31.11Ekran Resmi 2025 05 02 10.30.45Ekran Resmi 2025 05 02 10.30.41Ekran Resmi 2025 05 02 10.30.37Ekran Resmi 2025 05 02 10.30.34

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ