Trabzon’da uzun yıllardır TÜRKAV Trabzon Temsilciliği görevini yürüten Kenan Kuru, Genel Merkez’in kararıyla görevden alındı.
Kuru’nun görevden alındığını ise Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı tarafından açıklandı.
MHP’den yapılan açıklamada, “Türkav Trabzon Şube Başkanı Kenan KURU Türkav Genel merkezi tarafından görevden alınmıştır” denildi.
TÜRKAV Genel Başkanı Korkmaz ile MHP Trazon İl Başkanı Sivrikaya’nın yaptığı istişareler sonucunda TÜRKAV’ın Trabzon’da işlevi dışına çıktığı için Kuru’nun bugün görevden alındığı belirtilen açıklamada, “TÜRKAV Genel Başkanı Sayın Ebubekir Sıddık Korkmaz, Trabzon Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sayın Tolgay Sivrikaya ile yaptığı istişareler sonucunda, TÜRKAV’ın Trabzon’da işlevi dışına çıktığından, bugün itibarıyla Kenan Kuru, TÜRKAV Genel Başkanı tarafından görevden alınmıştır” ifadelerini kullandı.
KENAN KURU'DAN 61SAAT'E AÇIKLAMA
MHP Trabzon İl Başkanlığının yaptığı açıklama ile görevden alındığı iddia edilen TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, konuyla ilgili 61saat’in sorularını yanıtladı.
Kuru, görevden alınmadığını, Cuma günü itibarıyla kendilerinin görevi bırakacaklarını söyledi.
Kendisinin görevden alınmadığını, Cuma günü görevi devredeceklerini belirten Kuru, “Görevden alınma yok. Biz Cuma günü kendimiz devredeceğiz. Genel Merkez ile konuyu görüştük. Onların yazdığı gibi değil. Biz Genel Merkez ile uyum içinde çalışıyoruz. Dolayısıyla bu uyum içinde yaptığımız çalışmalardan dolayı, hem Genel Merkezi rahatlatma hem de Trabzon’daki arkadaşlarımızın önünü açma adına görevi devrediyoruz. Görevden alınma veya öyle bir şey yok” dedi.
MHP İl Başkanlığının neden bu şekilde açıklama yaptığıyla ilgili de kendilerine sorulması gerektiğini ifade eden Kuru, “TÜRKAV misyonu ve vizyonu, Türk milliyetçiliğine hizmet eden bir anlayışa sahip. Dolayısıyla da bu hassasiyet her zaman gösterilmiştir. TÜRKAV’ın her zaman saygın hizmetleri vardır ve biz görevimizi layıkıyla yerine getirdik” diye konuştu.