Sevgili okurlar, ülkemizin içinde bulunduğu siyasi karamsarlık, terör örgütlerine ve onların destekçilerine azılı eylem yapma imkanı sağlıyor. 

Bu eylem işdünyasını dahada tedirgin etmeye ve rahatsız etmeye devam ediyor.

Şehitlerimize başsağlığı yakınlarına sabır dilmek bu günlerde tek yapabildiğimiz tek uygulamadır. 

Ancak dünya dönüyor. Çarklar işliyor ve Türkiye tarih sahnesine imparatorluk olarak döneceği iddia ediliyor.

Bu sözü ben değil Fredman söylüyor. Fredman, dünyanın geleceğini okuyan şekillenmesine katkı sağlayan! veya belirleyen ünlü bir ABD menşeeli düşünce kuruluşunun sahibidir.

Fredman, bu günlerde bir kehanetinin daha kamuoyuna sundu. Diyor ki; Türkiye dünyada 2015 yılının nasıl şekilleneceğini belirleyecek 5 ana faktörden birisidir. Ülkemiz uluslararası alanda tanınmış bir ticari düşünce kuruluşu tarafındanböyle tariff ediliyor.

Sözü söyleyene değil söyletene bakacaksınız asıl. Türkiye, dünya ekonomisinde yıldızı her geçen gün parlayan ve gelecekte ilk 12 ye girmeye aday ülkelerden birisi değimlidir?. Fredman bunları söylerken harhalde gayipten haber vermiyor. Fredman'ın başında olduğu kuruluş, 175 ülkeyi kapsayan istihbarat ağıyla jeopolitik ve stratejik araştırmalar yapıp, rapor üretmesiyle tanınıyor.

Örneğin ABD'den başlayayım. ABD; 1996 yılından bu yana “derin” analizleriyle tanınıyor. Fredman o tarihlerde "Sovyetler Çökecek" açıklamasını yapmıştı. Gerçekleşti mi?

Aynı; Fredman bu günlerde “Gelecek 100 Yıl–21. Yüzyıl için Öngörüler” başlıklı bir kitap yayınladı. Kitapta Türkiye’ye geniş yer verdi. Fredmanın bizi ilgilendiren yanı bu. Friedman’a göre, tarih boyunca bölgesinde etkin bir güç olan Türkiye, bu yüzyılda, bölgesinde yeniden denge ve istikrar unsuru özelliği kazanacak. Rotasını Avrupa Birliği yerine İslam dünyasına ve ABD’ye çevirecek. Fredman'a göre dahada ileri giderek  “Türkiye tarih sahnesine imparatorluk olarak dönecek" tezini öngördü.  

İşte Fredman; 2014 yılına ilişkin yaptığı global analizinde, yıla damga vuracak gelişmeler arasında Türkiye’yi böyle gösteriyor. Ama buna hemen “Böylesine sıkıntılı bir dönemden geçerken, içimize su serpecek bir haber” diye bakmayın. Tam tersine, sıkıntılarımızın ne kadar büyük olduğuna işaret eden bir haber. Çünkü Fredman, 2015’te dünyaya yön verecek 5 gelişmeden birisinin Hindistan ile Türkiye’deki “iç karışıklıklar ve ekonomik gerilim” olacağını tahmin ediyor.

Evet bugün PKK nın IŞİD’in, DAEŞin ülkemize yönelik saldırıları söylenenleri doğruluyor.

Birde çevremize baktığımızda Mısır, Irak, Suriye, Lübnan, Libya gibi ülkelerde de iç karışıklılar devam ediyor. Bu kadar karmaşalığın içinde bir rehbere ihtiyacımız yok mu? dediğimizde; cevabım,

Yok; çünkü Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.