İzmit ilçesinde bir kuruluşta çalışan Adem Öztürk, geçen ay içinde bir Uzakdoğu ülkesine iş gezisine gitti. Öztürk, iş gezisinden dönüşünde kendisine gönderilen cep telefonu faturası karşısında şoke oldu.

11 bin liranın üzerinde bir cep telefonu faturası olduğunu görünce hemen ilgili operatörün müşteri hizmetlerini arayan Öztürk, faturayı ödeyemeyeceğini, böyle bir kullanımda bulunmadığını söyledi. Yapılan görüşmeler sonucu fatura 9 bin 975 liraya kadar düştü. Ancak Öztürk, bu faturayı da ödeyemeyeceğini ifade etti. Müşteri hizmetleri yetkililerinin başka bir şey yapamayacaklarını belirtmesi üzerine Öztürk, avukatı aracılığıyla itirazda bulundu.

Başına gelenleri anlatan Âdem Öztürk, bu konuda şunları kaydetti: "Bir iş gezisi için Uzakdoğu'ya gittim. Hiçbir telefon kullanımında bulunmadım. Mevcut operatörümü değiştirmiştim. 5 ay kadar olmuştu. Kendime yeni bir telefon almıştım. Geldiğimde önce mesajla bir fatura geldi. Miktarına bakınca donakaldım. 11 bin liranın üzerinde bir rakamdı. Hemen müşteri hizmetlerini aradım. Arama ya da mesajlaşma olmadığını onlar da söyledi. İnternetimin takılı kaldığını ve 345 MB internet kullanıldığını ifade ettiler.

Ben faturayı ödeyemeyeceğimi, bu miktar için çıkarılan faturanın ise çok fazla olduğunu söyledim. İndirimde bulundular. 9 bin 975 liraya indiler. Ben bunu da ödeyemeyeceğimi söyledim. Ama yapılacak bir şey yok deyince hemen avukatıma gittim. Faturaya karşı dava açtım. Görenler veya duyanlar faturaya inanamıyor. Olayı anlatınca donakalıyor. Ben hukuki yoldan savaşımı vereceğim. İnsanlar çok dikkat etsin. Başlarına benim gibi bir olay gelmesin."