Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın kıydığı nikahın şahitliklerini Osmanoğlu'nun dayısının oğlu olan ve İngiltere'den gelen Şehzade Ömer Abdülmecid Osmanoğlu, Sultan Abdülmecid Han'ın kızı Cemile Sultan neslinden Mahmut Ekrem Dömeke, gelinin akrabası Şazi Zeren ve eski Erzurum milletvekili Rasim Cinisli yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Kara, Şehzadenin Üsküdar'da oturması sebebiyle nikahını kıymak için kendisini seçmesinden onur duyduğunu söyledi. Nikahın kıyılması sırasında gelinden "Evet" cevabını alan Kara damada ''Siz de kimsenin baskısı ve tesiri altında kalmaksızın, aşk ve sevgi baskısı hariç, hür iradenizle Candan Günen'le evlenmeyi kabul ettiniz mi?'' diye sorarak espri yaptı. Nikah cüzdanını evlenen çifte vermesi için şahitlerden Rasim Cinisli'ye uzatan Kara, Cinisli'nin 1974 yılında çıkarılan ve 50 yıl süren sürgünü bitiren kanunun çıkarılmasında büyük emeği olduğunu hatırlattı.

Nikah töreninden sonra bir konuşma yapan Osmanoğlu, Çırağan'ın kendisi için özel bir anlamı olduğunu belirterek babası, büyük babası, dört halası ve amcası dahil, ailesinden toplam yedi kişinin bu sarayda doğduğunu; dördüncü, üçüncü ve ikinci kuşak dedeleri Sultan V. Murad Han, Şehzade Mehmed Selaheddin Efendi ve Şehzade Ahmed Nihad Efendi'den sonra, bu gece kendi nikahının Çırağan'da kıyılan sekizinci nikah olduğunu söyledi. Şahitlere, törene katılan çocuklarına, bütün akraba ve dostlarına teşekkür eden Osmanoğlu, son teşekkürü gelin Candan Günen'e ayırdı.

Daha sonra söz alan Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile müzikolog, orkestra şefi ve besteci Dr. Emre Aracı birer konuşma yaptılar.
Nikahtan sonra devam eden kokteyl boyunca, Dr. Aracı'nın Osmanlı Saray Müziği'nden yaptığı düzenlemeler dinletildi. Zarif beyaz bir döpiyes giyinmiş gelin ile papyonlu siyah bir takım elbise tercih eden damadın düğün pastasını kesmelerinin ardından havai fişek gösterisi yapıldı. Törene katılan davetlilere Osmanlı motifleriyle süslü çini kaseler içerisinde badem şekeri ikram edildi.

Törene çiftin çocukları, akrabaları ve yakın dostları katıldı. Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Dr. Emre Aracı'nın yanı sıra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Pazan, Mehmet Şadi Polat, Süleyman Nihat Özbudun, Afgan Kralı Amanullah Han'ın kızı Prenses Naciye Doğan, damadın küçük oğlunun kayınpederi Turgut Öcal, eşi Deniz Öcal ve kızı Aslı Öcal, gelin Candan Gülen'in vefat eden eşinden kızı Cansu Karpak, Rasim Cinisli, eşi Süheyla Cinisli, çocukları Mustafa Fevzi, Murat ve Zehra Cinisli törene katılanlar arasında yer aldı. Hanedan ailesinden katılanların listesi ise şöyle:

Sultan Abdülmecid Han kolundan
Nilüfer Sultan (Burhaneddin Cem Efendi'nin kızı)
Sultanzade Cengiz Baransel Beyefendi (Mübeccel Bezmialem Sultan'ın oğlu)
Aliye Şenay Baransel (Cengiz Baransel'in eşi)
Arzu Enver Eroğan (Sultanzade Ali Enver Beyefendi'nin kızı)
Ömer Eroğan (Arzu Enver Eroğan'ın eşi)
Mahmut Ekrem Dömeke (Ayşe Sıdıka Hanımsultan'ın torunu)
Filiz Dömeke (Mahmut Ekrem Dömeke'nin eşi)

Sultan Beşinci Murad Han kolundan
Şehzade Orhan Murad Osmanoğlu (Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun oğlu)
Ayşe Gülnev Osmanoğlu Sultan (Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun kızı)
Kenize Murad (Selma Hanımsultan'ın kızı)
Telgüzar İris (Sultanzade Celal Refik İris Beyefendi'nin eşi)
Resan İris (Sultanzade Celal Refik İris Beyefendi'nin kızı)
Serra Deveci (Resan İris'in kızı)
Emirhan Deveci (Resan İris'in oğlu)

Sultan İkinci Abdülhamid Han kolundan
Şehzade Harun Osmanoğlu (Mehmed Abdülkerim Efendi'nin oğlu)
Şehzade Orhan Osmanoğlu (Harun Efendi'nin oğlu)
Esra Osmanoğlu (Orhan Efendi'nin eşi)
Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu (Harun Efendi'nin oğlu)
Şehzade Yavuz Selim Osmanoğlu (Orhan Efendi'nin oğlu)
Muhammed Ammar Sagherji (Harun Efendi'nin damadı)

Sultan Mehmed Reşad Han kolundan
Şehzade Ömer Abdülmecid Osmanoğlu (Mahmud Namık Efendi'nin oğlu)
Şehzade Mahmud Osmanoğlu (Ömer Abdülmecid Efendi'nin oğlu)

Sultan Mehmed Vahideddin Han kolundan
Hanzade Özbaş (Suade Hümeyra Hanımsultan'ın kızı)
Neslişah Ulviye Ekmekçi (Hanzade Özbaş'ın kızı)
Emre Ekmekçi (Neslişah Ulviye Ekmekçi'nin eşi)
Mesude Emel Zaimoğlu (Hanzade Özbaş'ın kızı)