Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyon nefesleri kesti. Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, Yeşilçimen Mahallesi’nde bir eve baskın düzenledi. Operasyonda Tendürek kırsal alanı Aladağlar grubu sorumlusu olan ve 13 yıldır aranan ‘Çiya-Sefkan’ kod adlı H.N. isimli Suriye vatandaşı silah ve teçhizatıyla birlikte yakalandı.

Yine bu şahsa yardım ve yataklık yapan İ.S. ve F.Ö. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Şahsın barındığı ve gösterdiği yerlerde yapılan aramalar sonucunda 1 adet Uzi marka suikast silahı, 3 adet şarjör, 60 adet bu silaha ait mermi, 1 adet el bombası, 12 adet elektrikli kapsül, 1 adet tabanca, 12 adet mermi, 1 adet susturucu, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme, termos içerisine yerleştirilmiş 3 kilogramlık bomba, 1 adet içi plastik patlayıcıyla doldurulmuş el bombası, 25 metre elektrik kablosu ve 8 adet pil ele geçirildi.

Şahsın yapılan sorgulaması neticesinde 29 Haziran 2005 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliği’ne yapılan saldırı, 19 Ağustos 2006 tarihinde Taşlıçay ilçesi doğalgaz boru hattına yapılan saldırı, 6 Ağustos 2008 tarihinde Malazgirt İlçe Emniyet Amirliği’ne silahlı saldırı eyleminde bir polis memurunun şehit edilmesi, 3 Mayıs 2008 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliği’ne yapılan saldırı, 3 Ekim 2008 günü Patnos ilçesindeki radar üssüne yapılan taciz atışı eylemi, 19 Kasım 2008 günü Çemçe-Madur bölgesinde çıkan çatışmada bir binbaşının şehit edilmesi, 1 Ekim 2010 tarihinde Patnos ilçesi Çakırbey köyü yakınlarında yaşanan çatışma, 21 Temmuz 2011’de Van’ın Çaldıran ilçesinde gerçekleştirilen yol kesme eylemi, 7 Ekim 2011’de Tutak İlçe Emniyet Amirliği’ne yönelik gerçekleştirilen silahlı taciz eylemine karıştığı, ayrıca şahsa yaptırılan yer gösterme sonucu Keleşkom mezrası civarında bulunan dere yatağında bölücü terör örgütü silahlı mensupları tarafından kullanılan sığınak bulunduğu ve içindeki yaşam malzemeleri ile birlikte imha edildiği kaydedildi.