Abacı’nın savcıya verdiği ifadesinde, Kader Demiroğlu ile 1 yılı aşkın süredir sevgili olduklarını ileri sürerek, "Başka erkeklerle dolaştığını gördüm. Bu yüzden onu öldürmeye karar verdim" dediği belirtildi. Kaymakam Hüseyin Öner de olayla ilgili idari soruşturma başlattıklarını, olayda okul yönetiminin bir zaafiyeti bulunursa gereğinin yapılacağını belirtti.

Ev kadını Güldane ile kartonpiyer ustası Sedat Demiroğlu’nun 4 çocuğundan Fatih İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu, dün cep telefonuna mesaj atarak dışarıya çağırdığı Metin Abacı tarafından, teneffüs sırasında okulun önünde pompalı tüfekle öldürüldü. Olayın ardından kaçan Metin Abacı, yaklaşık 2 saat sonra polisin çalışması sonucu ilçe merkezindeki bir yakınının evinde yakalandı.

4 SAAT İFADE VERDİ

Abacı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Abacı, gazetecilerin görüntü almaması için adliyenin altındaki otoparktan binaya sokuldu. Yaklaşık 4 saat Cumhuriyet Savcısı’na ifade veren Abacı, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Abacı, mahkemece tutuklanırken, ilçe sakinlerinden bir grup adliye önünde toplandı. Esnaf olduğu öğrenilen bir kişi, zanlının polis tarafından yine otoparktan çıkarılması sırasında tepki gösterdi. Vatandaş, adliye önünde önlem alan polisler tarafından sakinleştirildi.

’1 YILI AŞKIN SÜREDİR GÖRÜŞÜYORDUK’

Metin Abacı’nın savcıya verdiği ifadesinde, Kader Demiroğlu ile 1 yılı aşkın süredir görüştüklerini ve sevgili olduklarını ileri sürdüğü belirtildi. Abacı’nın, "Biz sevgiliydik. Yaklaşık 7-8 ay önce benim evimde arkadaşlarına parti vermek istediğini söyledi. Ben de anahtarı verdim. Benden para da almıştı. Sonra ben eve gittiğimde başka erkeklerle eğlendiğini gördüm. Bu yüzden biraz aramız açılmıştı. Daha sonra yine başka erkeklerle dolaştığını gördüm. Sonra onu öldürmeye karar verdim. Okulun önüne cep telefonuna mesaj atarak çağırdım. Gelince de vurdum" dediği öğrenildi.

KAYMAKAM: İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner de "Zanlı ifadesinde maktul ile gönül ilişkisi olduğunu, cinayeti de buna bağlı kıskançlıktan işlediğini söylüyor" dedi. Kader Demiroğlu’nun teneffüs sırasında arkadaşlarına, "Metin amcam geldi, beni çağırıyor, onunla görüşmem gerekiyor" dediğini ifade eden Kaymakam Öner, "Çok spontane gelişen olaylarda her an öğrencilerimizin kontrolünü sağlayamayabiliyoruz. Okulun çok yakınında cereyan eden bir olay. Ailelerin tabii çocuklarının kimlerle dolaştığını gezdiğini takip etmesi gerekir. Sadece okula düşen bir vazife değil. Okulun, ailelerin, bizlerin, idarenin bu konuda iş birliği yapması gerekiyor. Okuldan önce eğitimin başladığı alan aile. Bize yardımcı olmaları gerekiyor. Onların şüphe duyduğu durumları bizimle paylaşmaları gerekiyor" dedi.

Kaymakam Öner, olayla ilgili idari soruşturma da başlattıklarını söyledi. Kaymakam Öner, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir muhakkik görevlendirdik. İnceleme sonucunda olayla ilgili okul idaresinin bir zaafiyeti çıkarsa elbette gereği yapılır. Sonuçta bir öğrenci ölüyor. Tenefüste bile olsa okul saatinde meydana geliyor olay" diye konuştu.

Ölen Kader Demiroğlu’nun babası Sedat Demiroğlu da öğle saatlerinde Kaymakamığa geldi. Kaymakam Hüseyin Öner ile görüşen Sedat Demiroğlu, daha sonra gazetecilere açıklama yapadan ayrıldı.