Olay, 4 gün önce merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Yolu üzerinde bulunan Mevlana Hastanesi inşaatında saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Lise 2'nci sınıf öğrencisi Burak Demiral, iddiaya göre 3 ay önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Çek Cumhuriyeti vatandaşı Lucka adındaki kız ile tanıştı. 3 ay boyunca internet üzerinden görüşen Demiral ve Lucka'nın arkadaşlıkları ilerledi. Olay günü internet kafeye giden Demiral kız arkadaşı Lucka ile görüştü. Ancak iddiaya göre bu kez kız arkadaşının ayrılmak istediğini ve ailesinin kendisiyle görüşmesine izin vermediğini söylemesi üzerine büyük şok yaşadı. İkna etme çabaları sonuçsuz kalınca bunalıma girdi.
SİNİRLE EVDEN ÇIKTI

Eve dönen Burak Demiral, Çek Cumhuriyeti'ne gitmek istediğini belirterek annesi R.K.'den para istedi. Ancak annesinin maddi durumlarının iyi olmadığını ve para veremeyeceğini söylemesi üzerine öfkelenen Demiral, evdeki pencere camlarını kırdı. Hırsını alamayan Demiral, televizyonu da yere atarak saat 23.30 sıralarında evden çıktı. Yolda yürürken arkadaşı H.G. ile karşılaşan Demiral, canının sıkkın olduğunu söyleyerek yürümeye başladı. Yapımı devam eden hastane inşaattının yanına gelen Burak Demiral bir anda arkadaşı H.G.'ye intihar edeceğini söyleyerek 11'inci kata çıktı.

POLİS KENDİSİNİ ARARKEN ATLADI

Arkadaşının inşaata çıkıtığı gören H.G. çevredekilerden yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri inşaatta karanlıkta kendisini aradıkları sırada, Burak Demiral yaklaşık 60 metre yükseklikten atladı. Demiral, sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalelere rağmen olay yerinde yaşamını yitirdi.

ANNE ŞOK YAŞADI

Oğlunun öldüğü haberini alan anne R.K. büyük şok yaşadı. Eşinden ayrıldığını ve küçük yaştan beri yanında olan oğlunun bir dediğini iki etmediğini belirten anne R.K. şunları söyledi:

'Olay günü eve gelerek Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan kız arkadaşının kendisinden ayrıldığını ve yanına gitmek istediğini söyledi. Benden para istedi. Maddi durumumuzun yeterli olmadığını söyleyince sinirlendi. Evdeki pencere camlarını kırarak televizyonu da yere attı. Daha sonra evden ayrıldı. Bir süre sonra inşaattan atladığı haberini aldım.'