Bursa’da Eşrefiler Yetiştirme Yurdu’nda kalan 17 yaşındaki S.K. adlı kızla cinsel ilişkiye girdiği iddiası ile tutuksuz yargılanan Müdür Yardımcısı 33 yaşındaki Tahir S. hakkında 3 yıl 6 ay hapis cezası istendi.
Bursa’da 2009 yılında iddiaya göre, Eşrefliler Yetiştirme Yurdu’nda Müdür Yardımcısı olan Tahir S., yurtta kalan 17 yaşındaki S.K.’yı evlenme vaadiyle kandırarak cinsel ilişkiye girdi. Yaşadıkları ilişkinin ardından Müdür Yardımcısı Tahir S.’nin sözünü tutmaması üzerine polise giden S.K., şikayetçi oldu. S.K., ifadesinde şunları anlattı:

‘Baba gibi görüyorum’
“Önce öğretmen- öğrenci ilişkisi içindeydik. Zamanla farklı duygular hissetmeye başladım. O da karşılık veriyordu, yakınlaştık. Bir gün kendisine ’Sizi baba gibi görüyorum’ dediğimde, bana karşı ilgisinin olduğunu açıkladı. Aramızda flört başladı. Nöbetçi olduğu bir gece öğretmenler odasında bana ’Biz seninle sevgiliyiz, ileride evleneceğiz, ha şimdi ilişkiye girmişiz ha ileride’ dedi. Karşı çıkmama rağmen odasında birlikte olduk. Daha sonra da birliktelikler yaşadık.”
Polis tarafından gözaltına alınan Tahir S., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın ardından Kars’a gönderilen Tahir S., tekrar hâkim karşısına çıktı. Duruşmada mütalaasını veren savcı, tutuksuz sanık Tahir S.’nin 3 yıl 6 aya kadar hapsini talep etti.