İzmir Foça’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarını izlemek için törene katılan Güney Deniz Saha Komutanlığı Muayene Komisyon Başkanı Kıdemli Albay Levent Gülmen, sabah saatlerinde Foça emniyet birimlerince gözaltına alınarak adliyeye götürülmüştü. Sivil kıyafetlerle katıldığı törende gözaltına alınan Gülmen’in avukatı Murat Ergün, müvekkili ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından bir açıklamada bulundu. Avukat Ergün, “Geçerliliğini yitirmiş bir yakalama kararından ötürü Foça emniyeti ekiplerince Albay Levent Gülmen gözaltına alınıyor.

Daha sonra Foça Adliyesi’ne götürüldüğü vakit kendisi ile savcılık odasında telefon görüşmesinde bulundum. Burada İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2010 yılında ‘Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak Kafes Operasyonu Eylem Planı’nı hayata geçirmek üzere faaliyet yürüttükleri’ iddiasıyla açılan davaya ilişkin kaldırdığı yakalama kararına dayanılarak gözaltına alındığını öğrendik. Ancak daha sonra Foça Cumhuriyet Savcılığı bu adli hatanın düzeltilmesi ve Albay Gülmen’in hakkında bu gerçek belgelere ulaşmak için çalışmalar sürdürüyor. İstanbul’dan beklenen Albay Gülmen’in 2 yıl önce tahliye edildiği ve yakalama kararının geçersiz kaldığına dair belge Foça Cumhuriyet Savcılığı’na ulaştığı zaman Gülmen’in serbest kalmasını düşünüyoruz. Burada adli bir hata var” dedi.

Ergün, ayrıca müvekkili Albay Levent Gülmen’in kendisine, “Bu eski bir dosyamızdı. Bundan tahliye olduk. Yeni bir şey yok. Sisteme girilmemiş. Bürokratik, adli bir hata var” dediğini söyledi.