5 Haziran 1992 de Antalya’nın Manavgat ilçesinde dünyaya gelen Uğur Acar, üzerinde ‘Nice yıllara’ yazan doğum günü pastasının mumlarını üflerken heyecanlı gözüktü. Pastayı Rektör Prof.Dr.İsrafil Kurtcephe ve Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan ile birlikte kesen Uğur’a, Rektör Kurtcephe siyah bir takım elbise hediye etti. Takım elbiseyi giyen Uğur, hayatında ilk kez bir takım elbise giydiğini söyledi.
Hayatında ilk kez doğum günü kutladığını söyleyen Uğur Acar, “Bundan önceki yaşamımda böyle şeyleri yaşama fırsatım olmamıştı. Yüzüme kavuştuğum yerde doktorlarım ve iş arkadaşlarımla beraber doğum günümü kutladığım için mutluyum. Bana verilen en güzel hediye yeni yüzüm'' dedi.

HER GÜNÜ BU KADAR GÜZEL OLSUN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise, Türkiye'nin ilk yüz naklinin 21 Ocak 2012 tarihinde Akdeniz Üniversitesi’nde yapıldığını hatırlatarak, Uğur'un hayatının en güzel dönemlerini yaşadığını söyledi. Rektör Kurtcephe, Uğur'un kendileri için değerli olduğunu, doğum gününü birlikte kutladıkları için mutluluk duyduğunu kaydederek ''Umarım Uğur'un her günü bu kadar güzel olsun. Bundan sonraki hayatında da her şey umarım gönlünce olur. Uğur bizim oğlumuz gibi. Onunla birlikte daha keyifli günlerde beraber olacağız'' dedi.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan 38 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzü, 21 Ocak 2012 tarihinde Antalya'nın Manavgat ilçesi Gebece köyünde henüz 40 günlükken evlerinde çıkan yangında yüzünün yüzde 90'ı yanan ve nakil tarihinde 19 yaşında olan Uğur Acar'a nakledilmişti.