Damar tıkanıklığı sebebiyle tedavisinde geç kalındığı, 4 ay boyunca evinde yatmak zorunda kaldığı iddia edilen şahıs, sosyal güvencesini yaptırdıktan bir hafta sonra hayatını kaybetti.

Merkez Osmangazi ilçesinde, Gaziakdemir Mahallesi Çimen Sokak'ta ikamet eden 44 yaşındaki Yalçın Arat, iddiaya göre 210 lira yüzünden hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, annesi Meliha Arat ile yaşayan Yalçın Arat, geçen şubat ayında hastaneye gitti. Sol bacağına damar tıkanıklığı teşhisi koyulan genç adam, tedavi olmak için hastane hastane dolaştı.


Sosyal güvencesi olmayan Arat'ın hastalığı daha da ilerleyince, doktorlar, genç adamın hastaneye yatırılarak tedavi olması gerektiğini söyledi. İmkansızlıklar içinde olan genç adamın annesi Meliha Arat'ın çabalarıyla Bursa Devlet Hastanesi'ne yatırılmak istenen Yalçın Arat'tan 210 TL para istendi. Aile bu parayı temin edemeyince, iddialara göre Yalçın Arat hastaneye kabul edilmedi.


Mahallelinin aralarında para toplamasıyla geçen hafta sigorta işlemleri yaptırılan Yalçın Arat, önümüzdeki cuma günü hastaneye yatırılarak tedavi altına alınacaktı. Dün evinde fenalaşan Arat, hastaneye yatırılamadan hayatını kaybetti. Acılı anne Meliha Arat, isyan ederek, "Çocuğum bir senedir hasta. Hiçbir hastane paramız olmadığı için almadı. Çocuğumun sadece damarları açılacaktı. Başka hiçbir şeyi yoktu. 4 aydır evdeydi. Hastaneye götürüp getiriyordum.

210 TL istediler. Yanımda yok dedim. Kabul etmeyince, çocuğumu da alıp eve geldim. "210 lirayı vezneye yatır hastaneye alacağız" dediler. Ben o doktordan şikayetçiyim. Sağlık güvencesi olmayan ölecek mi? Parası olmayan ölecek mi? Benim çocuğumun sağlık güvencesi olmadığı için bunları çekti. Bir hafta önce sağlık güvencesi oldu. Hastaneye gittik. "Bunun sağlık güvencesi var mı?" dediler. İnternetten bakın, var dedim. Öyle kabul ettiler. Ondan sonra işlemleri bedava yaptılar. Önümüzdeki cuma günü hastaneye yatacaktı. Ama öldü. 210 lira için boyumca çocuğumu toprağa verdik" şeklinde konuştu.


Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, şahsın bir ay önce Devlet Hastanesi'ne acil servisten başvurduğunu, ardından kalp damar bölümünde muayene edilip MR çekildiğini açıkladı. Hastanın doktor kontrolünde tedavisine başlandığını belirten yetkililer, hasta yakınlarından para istendiği iddalarının ise mümkün olamayacağını dile getirdi. Yetkililer, hastanın ölmeden bir hafta önce 3 kere hastaneye gelip tedavi olduğunu söyledi.