Kış üslenmesine geçen ve Tunceli Ovacık'ta yeniden yapılanıp etkin olmak isteyen terör örgütü Maoist Komünist Partisi'ne (MKP) yönelik 16 Kasım'da güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon görüntülerine ulaşıldı.

23 teröristin Munzur Dağı'nda sarp yamaçlardaki bir mağarada kıstırıldığı operasyonda, güvenlik güçleri teröristlere teslim olmaları için 24 saat süre vererek, teslim olmalarını sabırla beklemişti.



''Biz Sizin Canlı Olarak Teslim Olmanızı İstiyoruz''

Mehmetçik, mağaradaki teröristlere megafonla seslenip 24 saat boyunca defalarca ''teslim olun'' çağrısı yaptı.

Operasyonu yürüten komutan, teröristlere, ''Etrafınız tamamen çevrildi. Biz sizin canlı olarak teslim olmanızı istiyoruz. Size hiçbir şekilde atış yapılmayacak. Bizim orayı yerlebir etme gücümüz var. Lütfen siz de bunu değerlendirin ve teslim olun. Yaşamak sizin elinizde'' diye seslendi.

Yaralı Teröriste İlk Müdahale Mehmetçik'ten

Komutanlar, yüzünü yıkamak isteyen teröriste de su getirtti. Teröristler yüzünü yıkayıp Mehmetçiğin getirdiği suyu içti. Mehmetçik, dizinden yaralı bir teröriste de tıbbi müdahalede bulundu. Teröristler daha sonra askeri bir helikopterle Ovacık'a nakledildi.

Görüntülerde, askerin zor arazi şartlarında terörle mücadelesi, askeri helikopterin iniş yapması çok zor araziye personel sevki kameralara yansıyor.

Kayıtta, terör örgütü mensuplarının mağaralarda insanlık dışı şartlarda yaşadığı, yaralıların tedaviden yoksun olduğu da görülüyor.