Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül'ü, yüksek kuruma gelişinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kurum Başkanı Bahaeddin Yediyıldız karşıladı.

Ziyaret sırasında Özel defteri imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu'nu uzun zamandır ziyaret etmek istediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Özel defterin sayfalarını inceledikten sonra "Görüyorum ki 1984'ten sonra burayı ilk ziyaret eden Cumhurbaşkanıyım maalesef" dedi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nun çok önemli olduğunu, ancak öneminin farkında olunmadığını dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, dil, tarih ve kültürün çok büyük konular olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkenin teknolojiyi kararlı olması halinde geliştirebileceğini ya da ithal edebileceğini, ancak kültür, tarih ve dil gibi konuların yıllara yayılan alanlar olduğunu kaydederek, "Bugünkü küreselleşen ortamda hakim kültür, diğer kültürleri yok edebiliyor. Tarihe ne kadar damga vursanız da kültürünüzü yeni nesillere taşıyamıyorsanız, yıllar sonra yok olmanız mümkün olabiliyor. Geçmişe bakınca ne büyük medeniyetler, kültürler yok olmuş. Yüksek kuruma çok büyük işlev düşüyor. Yeni dünya şartları karşısında yüksek kurula daha çok destek vermeliyiz ve bu destek, kurulun yeni çalışmalar yapmasına vesile olur" diye konuştu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Yediyıldız, konuşmasının ardından Gül'e, Atatürk'ün kendi el yazısıyla yazdığı ''Medeni Bilgiler'' kitabının ''Türk Milleti'' tanımı yaptığı ilk sayfasının pirinç tablosunu hediye etti.