Hani ilçesinde, 19 Kasım 2011'de, eşi Ayşe Çalık'ın evde olmadığı sırada 2 yaşındaki oğlu Muhammed ve 2 aylık ikizleri Sultan ile İbrahim'i bıçaklayarak öldüren baba hakkında karar verildi.

Tahir Çalık, müşteki sıfatıyla eşi Ayşe Çalık'ın da katıldığı Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kararda, 'sanığın cezai ehliyetinin' bulunduğu yönündeki rapor ve 'yargılama sürecine yansıyan olumsuz tavır ve eylemin vahameti' etkili oldu.

Duruşmada, cumhuriyet savcısı mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu.

Mütalaada, Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda, 'sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun' tespit edildiği belirtilerek, 'sanığın bu şekilde üç öz çocuğunu kasten öldürdüğü anlaşılmaktadır' denildi.

Mütalaada, sanığın her bir maktul için ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

BİR ŞEY DEMEDİ!
Karar öncesinde mahkeme heyeti, sanığa son sözünü sordu. Sanık Çalık, ''Bir diyeceğim yoktur'' dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Çalık'ı, TCK'nın 'Kasten adam öldürmek' suçundan 3'er kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, 'sanığın yargılama sürecine yansıyan olumsuz tavrı ve eylemin vahametini' göz önüne alarak, indirim maddesinin uygulanmasına yer olmadığına da karar verdi.