Merkez Seyhan İlçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayda, 19 yaşındaki Yasemin Kaymış taşıt trafiğine kapalı olan tarihi Taşköprü’nün ortasına gelip, bir süre cep telefonuyla konuştu. Genç kız, aniden elindeki çantasını yere bırakıp, 1,5 metrelik korkuluk duvarını aşarak kendini boşluğa bıraktı. Yasemin Kaymış’ın sulara gömüldüğünü gören üç genç, kurtarmak için peşinden suya atladı.

Dört kişi, soğuk ve akıntılı suda sürüklenirken, nehrin paralelindeki yolda ilerleyen dolmuşta bulunan Ömer Çakırkaş, kıyıdaki vatandaşların yardım çağrılarını ve suda sürüklenenleri fark etti. Hemen minibüsü durdurup inen Ömer Çakırkaş, birkaç adımda nehrin kenarına gelip, boğulma tehlikesi geçiren dört kişiyi kurtarmak için suya atladı. Hızla yüzen Ömer Çakırkaş, önce Yasemin Kaymış’a ulaştı. Baygın haldeki genç kızı kıyıya getirip, kenarda bekleyen vatandaşlara teslim eden Ömer Çakırkaş, tekrar suya girdi. Ömer Çakırkaş, suyun üstünde kalmaya çalışan gençlerin yanına gidip, sakinleştirerek birlikte sudan çıkmalarını sağladı. Olay yerine gelen sağlık ekibi, baygın haldeki Yasemin Kaymış’ı ambulansla hastaneye götürdü.

BİR OTELDE AŞÇIYMIŞ
İşe giderken, tesadüfen gördüğü dört kişinin hayatını kurtaran ve çevredekiler tarafından ’günün kahramanı’ ilan edilerek alkışlanan Ömer Çakırkaş, "Bir otelde aşçı olarak çalışıyorum. Dolmuşla işe giderken nehirde çırpınan dört kişiyi gördüm. Hiç düşünmeden şoföre durmasını söyleyip, koşarak geldim ve suya atladım. Benim yaptığım, o anda her insanın yapabileceği bir davranış. Su soğuk olduğu için şoka girmişlerdi. Yüzerek kıyıya çıkardım" dedi. Ömer Çakırkaş ıslak elbiseleriyle kalabalığın arasına karışıp, işinin yolunu tuttu. Adana Numune ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve intihara kalkışma nedeni henüz belli olmayan Yasemin Kaymış’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.