İlçelerin önemli caddelerini hediye dolu otobüsün ön camından vatandaşları selamlayarak gezen Başkan Gökçek, yolda yürüyen, balkonda oturan, pencereye çıkan binlerce Başkentlinin bayramını anons sistemiyle kutladı. Her ilçede merkezi noktalarda hazırlanan hediye dağıtım alanlarında, “Gezici Kukla Otobüsü”nün hazırladığı gösterileri izleyerek, sıralarında sıkılmadan, heyecan içinde bekleyen çocuklar ve aileleri Başkan Gökçek’i büyük bir coşkuyla karşıladı.

Otobüs üzerinden herkesin bayramını kutlayan Başkan Gökçek, iyi dileklerini ileterek, şunları söyledi:

“Ramazan Bayramınız mübarek, evleriniz şen, işleriniz bol olsun. Ramazan Bayramı demek küslerin barışması, çocukların sevinmesi demek. Biz de dedik ki bu bayram da çocuklara ‘bayram’ olduğunu hatırlatalım, mahalle mahalle gezelim, çocuklarımızı sevindirelim. İşte onun için size hediyelerle geldik. Hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Büyük alkışlar eşliğinde otobüsten inen Başkan Gökçek, daha sonra tek tek çocuklar ve aileleriyle bayramlaşarak, rengarenk toplar ve çeşit çeşit oyuncak dağıttı. Başkan Gökçek, mutlulukları yüzlerine yansıyan çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

GÖLBAŞI’NDA BAŞLADI KIZILAY’DA SON BULDU

Her bayram çocuklara çeşitli oyuncak ve toplar dağıtmayı geleneksel hale getiren Başkan Gökçek, bu Ramazan Bayramı’nın ilk gününde yüzleri güldürmeye Gölbaşı’ndan başladı. Gölbaşı girişinden itibaren otobüsün ön camından vatandaşlarla bayramlaşarak, ilçedeki eski Belediye Meydanına ulaşan Başkan Gökçek, yol kenarında bekleyen vatandaşları da ihmal etmeyip hediyelerini dağıttı.

Başkan Gökçek'in Gölbaşı'ndan sonraki durağı ise Kazan Salı Pazarı oldu. Kazan’da da binlerce çocuk ve ailesi ile karşılanan Başkan Gökçek, hediye dağıtımı ve fotoğraf çekiminin ardından Yenikent Pazarı’nda kendisini bekleyen çocuklarla buluştu. Ardından Sincan ilçesine geçen Başkan Gökçek, yol boyunca karşılaştığı kalabalık grupları da geri çevirmeyerek, bayramlarını kutlayıp, hediyelerini verdi. Tuğra Anıtı yanı, Lale meydanı ve12. Cadde’de heyecanla bekleyen çocuklarla buluşan Başkan Gökçek, günün sonunda da Etimesgut’ta Piyade Pazar Yeri ve Dumlupınar İlköğretim Okulu bahçesinde bekleyen miniklere bayram sevinci yaşattı.

Başkan Gökçek, geç saatlere kadar süren hediye dağıtımını Batıkent, Yenimahalle, Gençlik Parkı, Ulus, Sıhhiye ve Kızılay’a kadar da otobüsten sürdürdü.

Bayramın birinci günü yaklaşık 40 bin tane, farklı boyutlarda, rengarenk top, çeşit çeşit bebek, badminton raketi ve topu dağıtan Başkan Gökçek, çocukları sevindirmeye Bayramın ikinci günü de Yenimahalle, Keçiören, Pursaklar, Çubuk ve Akyurt’ta devam edecek.