Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 471 hakim ve savcının yeni görevlerinin belirlendiği kararnameyi yayınladı. Kararla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Başkanı Fethi Şimşek, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.

KCK ve Balyoz davalarının savcısı Bilal Bayraktar ise Beykoz Başsavcısı oldu.

Ağırlıkla İstanbul'daki hakim ve savcılara yönelik atamaların yer aldığı kararnamede, ayrıca Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli Adliyelerinin birleştirme işlemlerinin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının belirleyeceği takvim kapsamında en geç 21 Ocak 2013 tarihine kadar yapılmasına karar verildiği kaydedildi.

Bununla birlikte Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli Cumhuriyet savcılıklarında ve mahkemelerinde bulunan dosyaların herhangi bir karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına ve HSYK 1. Dairesi tarafından yetkilendirilecek İstanbul Anadolu Adliyesi mahkemelerine gönderilmesine, devir işlemleri gerçekleşinceye kadar da Cumhuriyet savcılıklarındaki ve mahkemelerdeki dosyalarla ilgili olarak mevcut işlemlerin aynen devam ettirilmesine karar verildi. Kararnamede, “İstanbul Anadolu Adliyesine atananlara ilişkin tebligatların hemen yapılmayarak taşınma işlemleri tamamlandıkça yapılmasına karar verildi” denildi.