Yalova’da 24 Ocak 2006 tarihinde bakkal Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü. Polis, anne ve oğlunun katil zanlılarını 6 yıl süren çalışmanın ardından 400 kişinin ifadesini alıp, 100 kişiyi takip edip, 9 kişinin ise kan örneklerini aldıktan sonra, geçen ocak ayında yedikleri ekmekteki tükürük izlerini inceleyerek ortaya çıkardı. Polis, tükürükleri olay günü yenilen ekmekteki ile uyuşan Hüseyin Demir ile Erkut Acar’ı yakaladı.

FATİH’İ ÖLDÜRÜP GÖMDÜKLERİNİ DE İTİRAF ETTİLER

Yapılan sorgulamalarında suçlarını kabul eden şüpheliler, 2005 yılının Ağustos ayından itibaren kayıp olan ve kendisinden haber alınamayan arkadaşları Fatih Geçer’i de villasında parası için başına tüfekle tek el ateş ederek öldürdüklerini, cesedini ise Paşaköy’deki araziye gömdüklerini itiraf etti. Polis, Demir ile Acar’ın yer göstermesi sonucu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden istenilen özel eğitimli ’Çeku’ adlı köpeğin de katılımıyla yapılan aramalarda, Fatih Geçer’e ait olduğu sanılan kemikleri buldu. Kemikler daha sonra Fatih Geçer’e ait olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi sonucu, bulunan kemiklerin Fatih Geçer’e ait olduğu ortaya çıktı. Kemikler dün toprağa verilmesi için ailesine teslim edildi. TABUTU


EVİNE GETİRİLDİ

Fatih Geçer’in tabuta konulan kemikleri önce ailesinin yaşadığı eve getirildi. Anne Şengül Geçer ile baba Fethi Geçer, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Katillerin cezalandırılmasını istediğini söyleyen anne Şengül Geçer, "Oğlumun kimseye bir kötülüğü yoktu. Polislerden Allah razı olsun, yıllar sonra en azından bize cenazesini teslim ettiler" dedi. Torunu Arda’ya sarılan acılı anne, "Fatih’imin yerine onu koydum" diyerek ağladı.

’ARKADAŞLARINI İYİ SEÇSİNLER’

Samanlı Köyü Camii’ne getirilen tabutun başında ağlayan baba Fethi Geçer ise, "Gençlere tavsiyem arkadaşlarını iyi seçsinler, kimseye güvenmesinler. Bize bunu, evimize girip çıkan, ekmeğimizi yiyen insanlar yaptı. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. En azından oğlumun cenazesini toprağa verebiliyorum" diye konuştu.

Aynı köyde anne ve oğul cinayetinden yargılanan sanıklara tepkisini dile getiren baba Geçer, "Kızımın nik?hında dua eden insanlar bunu yaptı. Aynı insan gözünün yaşına bakmadan oğlumun canını aldı" dedi.

Samanlı Köyü Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Fatih Geçer’in kemikleri köy mezarlığına defnedildi.