İddiaya göre, Boynuyoğun köyünde çobanlık yaparak geçimini sağlayan İhsan Candaş (56) ile yine çobanlık yapan komşusu M.B. (65) arasında yaklaşık 2 buçuk yıl önce köy merasında hayvan otlatma yüzünden kavga yaşandı. Bu nedenle iki çoban arasında husumet oluştu. Köyde son derece sinirli ve içine kapanık biri olarak tanınan M.B., akşam saat 20.30’da İhsan Candaş’ın evinin önünden geçtiğini gördü. Duvardaki av tüfeğini alan M.B, evinin penceresinden tüfeğini peş peşe ateşledi.

Ne olduğunu anlamayan İhsan Candaş kanlar içinde yere yığıldı. Bu esnada M.B’nin 3 çocuk annesi olan eşi Medine B. (67) “Ne yapıyorsun bey?” diyerek araya girmek istedi. Ancak sinirlerine hakim olamayan M.B., bu kez tüfeğini eşine doğrultarak bir kez daha ateşledi.

Talihsiz kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan sonra tüfeğiyle birlikte kayıplara karışan M.B, cep telefonuyla bir yakınını arayıp, köy muhtarı Ajnan Bilek ile görüşmek istedi. Muhtara yaşananlardan pişman olduğunu söyleyen M.B, gece karanlığında izini kaybettirdi. Boynundan ve sırtından aldığı saçmalarla ağır yaralanan İhsan Candaş ise, kaldırıldığı Tire Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Ege Üniversitesi’ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Candaş’ın hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı bildirildi.

Yaşananlardan tedirgin olan Boynuyoğun köyü sakinleri, “M.B. kendi halinde içine kapanık biri olmasına rağmen sinirli bir yapısı vardı. Son birkaç yıldır her ikisinin de birbiriyle arası bozuktu. Hiç yüzünden cinayet işlendi. Çok üzgünüz” dediler.
Kaçan zanlının cep telefonu sinyalini izlemeye alan jandarma ekipleri bölgede operasyonlarına hız verirken, cumhuriyet savcılığı olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlattı.