Konya'da 9 yıldır kendisinden haber alınamayan Hüseyin İ'nin, kardeşi İbrahim İ, tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili İbrahim İ. ile anne ve babası, kardeşi gözaltına alındı.

Konya'da yaşayan Bayram Koç, geçen yıl Seydişehir Emniyet Müdürlüğü'ne giderek arkadaşı Hüseyin İ'den (39) yıllardır haber alamadığını söyledi.

Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Seydişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Hüseyin İ'nin banka hesaplarında hiçbir hareketliliğin olmadığını belirleyen ve yapılan detaylı çalışmalarda da yaşam bulgusuna rastlamayan polis ekipleri, Hüseyin İ'nin ailesinin kayıp başvurusunda bulunmadığını tespit etti.

Annesi ve babasına zaman zaman şiddet uygulayan Hüseyin İ'nin 2002 yılında kız kaçırdığı, daha sonra kızın ailesiyle aralarında husumet olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bu konuda yapılan araştırma sonucunda da bir sonuca ulaşamayan ekipler, Hüseyin İ'nin ailesine yöneldi.

Kardeşini daha önce de vurmuş

Araştırmalarda ailenin kayıp başvurusunda bulunmadığı Hüseyin İ'nin, kardeşi İbrahim İ. tarafından 2002 yılında tüfekle ateş edilmesi sonucu gözlerinden birini kaybettiği belirlendi.

Daha sonra olayla ilgili İbrahim İ, babası Mustafa İ. (67), annesi Fatma İ. (59) ve kız kardeşi Selma U'nun (31) ifadesine başvuruldu.

Sürekli çelişkili ifade veren İbrahim İ, bir süre sonra cinayeti itiraf etti. Zanlı ifadesinde, olay günü ağabeyinin annesini tüfekle dövdüğünü, kendisinin de tüfeği alarak iki el ateş ettiğini ve ağabeyini öldürdüğünü söylediği bildirildi.

İbrahim İ, battaniyeye sardığı cesedi daha sonra atla götürdüğü Küpe yaylasındaki boş araziye gömdüğünü kaydetti.

Zanlının gösterdiği yerde yapılan aramada da cesede ulaşıldı. Seydişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside Hüseyin İ'nin tüfekle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Gözaltına alınan İbrahim İ, ''Adam öldürmek'', annesi Fatma İ. ve babası Mustafa İ. ile kardeşi Selma U, ''Cinayet zanlısına yardım etmek'' ve ''Olayı gizlemek'' suçlarından adliyeye sevk edilecek.