Mahmut Abbas, Swiss Otel’de düzenlenen “Dünya Ekonomik Forumu”nda konuştu. Dünya Ekonomik Forumu’nun, Ortadoğu’daki barış sürecinde taraflar arasında barış sürecini teşvik etmiş bir kuruluş olduğunu aktaran Abbas, “Özellikle ekonomik kalkınma alanında yapılan girişimler görüşüldü ve tartışıldı ve bölgede oluşturulması gereken istikrar, refah ve müzakere için gerekli uygun zemini yaratmak için çalışmıştır” şeklinde konuştu.

İsrail’in tüm barış çabalarına kapılarını kapattığını ve adil bir çözüm oluşturulmadığını aktaran Abbas, “Ancak halkımız daha iyi bir gelecek için umudunu kaybetmemiştir. Bizler barışa ve güvenliğe ulaşmak için çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Filistin konusunda verdiği destek ve foruma katılmak için Türkiye’ye davet edilmesi nedeniyle Başbakan Erdoğan’a teşekkür ederek, “Bölgede barış ve güvenliğe verdiğiniz önemin de bir göstergesi ve özellikle de İsrail çatışmasına kalıcı bir çözüm bulma gayretinin bir göstergesi. Sizler bu onurlu pozisyonunuzu Filistin konusunda da gösterdiniz. Türkiye’nin bölgede üstlendiği değerli rolü gösterdiniz. İster taraflara Ortadoğu’daki barış sürecinde yardım etme şeklinde olsun, ister Filistinli farklı gruplar arasında uzlaşının sağlanması alanında olsun iki alanda da çaba gösterdiniz. Bütün zorluklara rağmen, Filistin toprakları İsrail işgali altında bulunmasına rağmen, herhangi bir ekonomik kalkınmaya izin verilmemesine rağmen, Filistin topraklarında yatırım için fırsatlar çok büyük. Yatırım için büyük imkanlar ve fırsatlar var” şeklinde konuştu.

Abbas, İsrail işgali olmasaydı Filistin’deki yatırımların belki de katlanmış olacağını ifade ederek, “Ama bizler halen işgalin getirdiği kısıtlamalarla karşı karşıyayız. Topraklarımızın yüzde 60’ı İsrail işgali altında ve bu bizim bu sektörlerde yapılacak yatırımların önüne geçiyor. Bizim için engel teşkil ediyor” dedi.