ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye'deki kimyasal silahların kullanılması ya da bazı grupların eline geçme ihtimali konusunda, "Sorumlulardan hesap sorulacağı şeklinde apaçık mesaj gönderdik" dedi.

"Kimyasal Silah Konusu Kırmızı Çizgimiz"

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO dışişleri bakanları toplantısının ardından basına açıklama yapan Clinton, "Endişemiz çaresizliği artmaya devam eden Esed rejiminin kimyasal silahlara başvurması ya da kimyasal silahlar üzerindeki kontrolünü Suriye içinde faaliyet gösteren çok sayıdaki gruptan birine kaptırmasıdır. Bu konuda sahip olduğumuz mutlak mutabakat çerçevesinde bunun kırmızı çizgiyi geçmek olacağı ve sorumlulardan hesap sorulacağı şeklinde apaçık mesaj gönderdik" dedi.

Suriyeli Muhaliflere Destek Sözü

Clinton, Suriye'de siyasi dönüşümün mümkün olan en kısa sürede başlaması gerektiğini vurgulayarak birleşen muhaliflere destek sözü verdi.

"NATO'da Türkiye'yi Savunma Konusunda Büyük Dayanışma Var"

"Suriye'yle ilgili NATO'da büyük endişe mevcut fakat Türkiye'yi savunma konusunda büyük dayanışma var" ifadesini kullanan Clinton, şöyle devam etti:

"NATO, Türkiye'ye Patriot gönderme kararıyla büyük bir takdiri hak ediyor. çünkü bu kadar üye ülkeler arasındaki dayanışmayla son derece uyumlu. Bunun tamamen savunma amaçlı olduğu yapılan ortak açıklamada da yer aldı. Saldırı ya da başka amaç olmayacak. Bunun Suriye'de devam eden büyük trajediyle ilgili dikkatleri illaki artırmasına gerek yok. Fakat Suriyelilere Türkiye'nin NATO müttefiklerinin tam desteğine sahip olduğu yönündeki açık mesajı verecek" (AA)