Kurban Bayramlarının değişmezi 'acemi kasaplar' bu yıl da hastanelere akın ederek tedavi altına alındılar.

SAMSUN

İlk durağımız Samsun. Samsun'da sabahın ilk saatlerinde birçok vatandaş, kurban kesim yerinde kurbanını kesmek için hazırlık yaptı. Ancak hayvanları kesmek isterken çok sayıda acemi kasap ellerini ve parmaklarını keserek hastanelerin acil servislerini doldurdu. Hayvan keserken yaralananlar özellikle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servislerinde tedavi altına alındı.

Bayram namazından çıktıktan sonra kurban kesmeye çalıştıklarını söyleyen acemi kasaplar, satırla veya bıçakla el ve bacaklarını yaraladıklarını ancak ciddi sağlık problemlerinin olmadığını söylediler.

Öte yandan, acemi kasapların yanı sıra kurbanlıkların boynuz darbelerinden yaralananlar da oldu. Yarası ağır olanlar müşahede altında tutulurken, hafif yaralılar ise ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

ANKARA


Ankara'da da özellikle Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acemi kasapların tedavi için geldikleri başlıca hastane oldu. Bir anlık dikkatsizlik sonucu kurbanlık tarafından yaralanan ya da kendilerini kesen acemi kasaplara hastanelerde ilk müdahale yapıldı. Gelen yaralılar arasında durumu ciddi olanın olmadığı öğrenildi.



ERZURUM

Erzurum'un çeşitli ilçe, belde ve köylerinde aldıkları kurbanları kendileri kesmeye çalışan veya kasaplara yardımcı olan vatandaşlar kesici aletlerle yaralandı. Palandöken ilçesinde aldığı kurbanı kesmeye çalışırken kurbanın ters hareketiyle birlikte bıçakla elini keserek yaralanan Murat Şen, Palandöken Devlet Hastanesi'ne gelerek kesilen elini diktirdi. Palandöken Devlet Hastanesi ve Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne şu ana kadar 62 acemi kasap müracaat etti.



KAYSERİ

Kayseri'de iki kurban kesimi sırasında acemi kasaplar iş başındaydı. Bir acemi kasap kesmeyen bıçağı hayvanın boğazına sapladı.

Kayseri'de kurban kesimleri belediyelerin belirlemiş olduğu semt pazarlarında veterinerler gözetiminde kesildi. Belediyenin belirlediği kurban kesim yerlerinden biri olan Perşembe Pazarı'nda, acemi kasaplar yine iş başındaydı.

Kurbanlıkları zaptetmekte büyük zorluk çeken acemi kasaplardan biri, yeterince keskin olmayan bıçağını kurbanın boğazına vurdu. Birkaç denemede kurbanın boğazını kesemeyen acemi kasap, çareyi bıçağı saplamakta buldu.

Bir diğer acemi kasap ise yeterince sıkı bağlayamadığı kurbanı zaptetmekte oldukça zorlandı. Hayvanın başından tutan bir kişi, kurbanın kafasını kıracak şekilde ters çevirdi. Hayvanın kafasından bastıran vatandaş yanındaki hisse ortağının uyarısı sonrasında kurbanın kafasını nefes alabileceği şekilde bıraktı.