Derecik Beldesi'nde bulunan askeri birlikler, sabah saatlerinde sınırdaki Balkaya Dağlarına operasyon yaptıkları sırada bir grup PKK'lı ile karşılaştı.

Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında sıcak temas sağlanırken, Şemdinli ve Yüksekova ilçesinden de bölgeye çok sayıda takviye birlik sek edildi. Bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı, özel birliklerin bölgeye sevk edildiği ve kobra tipi helikopterlerin de PKK'lıların bulundukları hedeflere bomba yağdırdığı belirtildi. Bölgedeki çatışmalarla ilgili yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 5 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı bildirildi.

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Derecik Beldesi kırsalında PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu.
Şehitlerin isimleri şöyle:
Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut (Antalya), Astsubay Çavuş Nihat Gün (Konya), Uzman Çavuşlar Bilal Akgün (Kahramanmaraş), Bekir Çavuş (Adana) ve Mehmet Bostancı.



4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; " Şemdinli ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlar sonucunda 4 terörist öldürüldü, 1' i yaralı 4 terörist sağ olarak ele geçirildi. 2 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu" denildi.