2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, haklarında "basit yaralama" suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Belgin K. (23) ile eşi Mustafa K. (28) hazır bulundu.

Mustafa K, ifadesinde, eşinden şikayetçi olmadığını belirterek, "Ben psikiyatri ilaçları kullandığım için sabah uyanamadım. Kalktığımda da eşim mutfaktaki tabakları kırıyordu. Ben de kalkıp kendisine bir tokat attım, bunun üzerine kendisi de odadaki masanın üzerinde duran bıçağı alarak sol baldırımdan vurdu. Olay bu şekilde gerçekleşti. Benim akli dengem yerindedir. Sadece sinirsel rahatsızlığımdan dolayı ilaç kullanıyorum" dedi.

Belgin K. ise olay günü eşine "parayı ne yaptın?" diye sorduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Kendisi önce kumarda harcadığını, sonra kredi kartına yatırdığını söyledi. Ben de ’kalk çocuğun bezi yok, sütü yok, marketten kredi kartıyla al’ dedim. Ancak kendisi ilaç aldığını söyleyerek uyudu. Sonra ’kalk, çocuk aç’ diyerek kendisini uyandırmaya çalıştım. Bunun üzerine sinirlenerek kalktı ve beni tekme tokat dövmeye başladı. Ben de kendisinden kurtulmak için mutfaktan aldığım meyve bıçağıyla sol baldırına vurdum. Şikayetçi değilim." Mahkeme heyeti, sanık Mustafa K.’yi eşini döverek yaraladığı gerekçesiyle 3 bin lira para cezasına çarptırdı. Ayrıca yerel mahkemede uyuşturucu ticaretinden 5 yıl hapis cezası alan, ancak bu cezası Yargıtay’da henüz onanmayan Mustafa K.’ye verilen para cezası ertelenmedi. Heyet, sanık Belgin K.’ye ise eşini bıçakla yaralamak suçundan, suçu haksız tahrik altında gerçekleştirdiği için 920 lira adli para cezasına çarptırıp, sabıkasız olması ve bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varıldığı için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

13 Eylül tarihinde Belgin K., "çocuğu için ayırdığı parayı cüzdanından alıp harcadığını" iddia ettiği ve bir süredir işsiz olan yorgan ustası eşi Mustafa K. ile tartışmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda Mustafa K., eşini darp etmişti. Belgin K. ise masadan aldığı meyve bıçağıyla kendisine darp eden eşini bacağından yaralamıştı.

Belgin K. ile eşi Mustafa K. hakkında, "basit yaralama" suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.