Büyük dram adım adım şöyle ortaya çıktı: Tarsus'ta özel güvenlik görevlisi olarak çalışan İ. K. (22) bir yıldır flört ettiği lise öğrencisi Ö. S. (17)'ye cep telefonundan onunla 18 yaşını doldurduğunda evlenmek istediğini söyledi. Ardından daha önce kimse ile birlikte olup olmadığını sordu. Gelen şoke edici mesajda genç kız şöyle diyordu: Artık dayanamıyorum... Ağabeyimin yıllardır tecavüzüne uğruyorum. İ. K.'nın olayın nasıl olduğunu sorması üzerine Ö. S. şu yanıtı verdi: Abimle aynı odada aynı yatakta yatarak büyüdük. Yıllarca beni taciz etti. 15 yaşında tecavüze uğradım. Tehdit ediyordu. Utandığım ve korktuğum için kimseye söyleyemedim.
İ. K.'nin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine ağabey M. S. Manavgat Taşağıl Jandarma Karakolu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kardeşinden 10 ay büyük olan ve henüz 18 yaşını doldurmayan M. S. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ö. S. ise dava süreci tamamlanana dek devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildi.
6 yaş sonrası odaları ayırın
Çocuk psikologu Dilek Kırcaoğlu aileleri uyardı: 6 yaşından sonra odalarının ayrılması gerektiğini söylüyoruz. Ailenin içinde bulunduğu şartlar gereği ayrılamıyorsa da ailenin kontrollü olması lazım. 'Onlar kardeş bir şey olmaz' demesinler. 0-6 yaş arası çocuklarda cinsel merakla başlıyor. En yakınında kardeşi olduğu için onu merak etmeye, ona dokunmaya başlıyor. Ailenin çok dikkatli olup, cinsel eğitim vermesi lazım.