Türkiye'nin ilk milli tankı Altay'ın ana silah sistemini üreten MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, 2 prototipin üretimini tamamladı.

Türkiye'nin ilk milli tankı Altay ile Panter ve Fırtına obüslerinin silah sistemlerini üreten Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, kapılarını açtı.

Kırıkkale'de kurulu MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ağır silah ihtiyacını karşılamak ve silah üretiminde kullanılan ham madde ihtiyacını karşılamak için faaliyet gösteriyor.

Fabrika Müdürü Faruk Yenal, yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

''Fabrikamızda havan grubu silahlar ile ağır silah sistemleri üretiyoruz. 155 milimetre ve 52 kalibrelik Fırtına ve Panter obüslerinin silah sistemlerini üretiyoruz. Türkiye'nin ilk milli tankı olma özelliğine sahip Altay tankının ana silah sistemi de fabrikamızda üretiliyor. 2 prototip yapımını tamamladık. Altay silah sistemi deneme atışlarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımına sunulacak. Seri üretime geçilmesiyle birlikte Altay tanklarının silah sistemleri tamamen fabrikamızda yapılacak.''