PKK'dan askere şok saldırı Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nin Yukarı Tütek Köyünde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'lılar tarafından ateş açıldı.

Uzun namlulu silahlarla açılan ilk ateşte 4 asker yaralandı Çatışmanın halen devam ettiği bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Sakarya'da bir toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ağrı Diyadin'de askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundular. Bu saldırıyı huzurunuzda şiddetle kınıyorum" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin "Şu anda çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı şu anda bir çatışmanın içinde. Şimdi malum siyasi parti, işte bu bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayreti içerisinde.

Ben diyorum ki, eğer demokrasi diyorlarsa, eğer temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez, bunun yolu sandıktan geçer" dedi. 16Sitene Ekle Ağrı Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde güvenlik güçlerine Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 asker yaralandı. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edildi. Çatışma devam ediyor. Akdoğan: Ateşle oynayan kendisi kaybeder Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ağrı'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma hakkında bir açıklama yaptı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Akdoğan, "Ağrı'da halkımızın huzur ve güvenliği için gayret gösteren güvenlik güçlerimize yönelik terörist saldırıyı kınıyorum.

Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak, halkın iradesine zorla ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Kamu düzenine, seçim güvenliğine ve millet huzuruna yönelik girişimlere müsamaha gösterilemez. Ateşle oynayan kendisi kaybeder" ifadelerini kullandı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından sıcak gelişmeyle ilgili şu açıklama yapıldı: 1-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve “Bahar Şenliği” olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu Düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca 15 Timden oluşan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır.Ateşe derhal karşılık verilmiş, ancak teröristlerce açılan ilk ateş esnasında dört askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir.