Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK’nın sözde Serhat Eyalet yapılanması içerisinde faaliyet gösteren teröristlere yönelik Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından son 6 ayda düzenlenen operasyonlarda, 12 örgüt mensubu ölü olarak ele geçirildi. Örgüte ait sığınakların imha edildiği operasyonlarda ölü ele geçirilen teröristlerden 9’unun üst düzey sorumlu olduğu bildirildi.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen istihbarat çalışmaları sonunda, 9 Kasım günü Jandarma Özel Harekat Timleri, Ağrı Dağı’nın Doğubeyazıt yönüne çıktı. Kışa hazırlık yapan örgüt mensuplarına yönelik operasyonda Jandarma Özel Harekat timlerine 8 kişi olduğu tahmin edilen PKK’lı grup tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateş sonucu bir Uzman çavuş, omuzuna isabet eden kurşunla hafif yaralandı. Jandarma Özel Harekat timlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 terörist silahları ile birlikte ölü ele geçirildi.

Diğer 6 örgüt mensubu ise içerisinde örgütsel dokümanların ve dijital materyallerin bulunduğu sırt çantalarını bırakıp kaçtı. Güvenlik güçleri çantalara el koyarken, örgüte ait sığınakları da içerisindeki yaşam malzemeleriyle birlikte imha etti.

12 ÖRGÜT MENSUBUNDAN 9’U ÜST DÜZEY SORUMLU

9 Kasım günü ölü ele geçirilen 2 teröristin PKK’nın öz savunma birliği sorumlusu Baran kod adlı İnan Kaymaz ve Ruhat kod adlı Hasan Denktaş olduğu belirlendi. İki örgüt mensubunun Iğdır’ın yanı sıra Doğubayazıt ve Diyadin ilçeleri ile Tendürek Dağı bölgesinde yol kesme, araç yakma, baz istasyonları ve doğalgaz boru hatlarına sabotaj gibi bir çok eylemi gerçekleştirdiği belirtildi.

Daha önce de yine Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda, Jandarma Özel Harekat timlerince farklı tarihlerde Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı’nda yapılan nokta operasyonlarda, örgütün Ağrı Dağı sorumlusu Rojhat Bawer kod adlı Muhammet Masum Elmas yanında 2 örgüt mensubuyla, Tendürek Dağı sorumlusu Remzi kod adlı Sami Ercan ise yanında 1 örgüt mensubuyla birlikte silahlarıyla ölü ele geçirildi.

Yine örgüt içerisinde birim sorumlusu, lojistik sorumlusu ve kurye gibi faaliyetler yürüten Nasır kod adlı Çetin Kırmızı, Agit kod adlı İbrahim Yıldız, Hamza kod adlı Emrah Boztaş, Rojhat kod adlı Mehmet Cemil Öztürk ve Şerwan kod adlı Kemal Ermekan, 11 Haziran ve 8 Temmuz 2012 tarihlerinde düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilmişti.