İstanbul'da AK Parti İl Başkanlığı ile MÜSİAD binalarının önünde bekleyen Çevik Kuvvet otobüsü yakınında patlama oldu.

Sütlüce'de AK Parti İl Başkanlığı ile MÜSİAD binaları önünde bekleyen Çevik Kuvvet otobüsü yakınında patlama meydana geldi.  Olay, AK Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı binasına 100 metre mesafede meydana geldi.
İlk bilgilere göre, patlama çevik kuvvet ekiplerinin geçişi sırasında oldu. Patlamaya bombalı bir motosikletin yol açtığı sanılıyor.  Patlamanın etkisiyle çevik kuvvet aracı enkaza dönüştü.

10'DAN FAZLA YARALI VAR
Beyoğlu'nda, çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 10'dan fazla polisin yaralandığı belirtildi.
Sütlüce yolu üzeriende sabah saatlerinde meydana gelen olayda, seyir halindeki çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında çöp konteynerinde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 10'dan fazla polis memuru yaralandı. Çevredeki araçlar ve binalar da zarar gördü.  Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜR ÇAPKIN'DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sütlüce'de Çevik Kuvvet otobüsü geçtiği sırada yaşanan patlamanın, ilk bilgilere göre park halindeki bir motosikletin üzerine koyulan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu gerçekleştiğinin anlaşıldığın söyledi. Çapkın patlamada 10 polis memurunun yaralandığını açıkladı.

Sabah saatlerinde Beyloğlu Sütlüce'de seyir halindeki Çevik Kuvvet otobüsü MÜSİAD binasının önünden geçtiği sırada patlama meydana geldi. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yetkililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Çapkın patlama sırasında otobüs içinde 21 polis memuru bulunduğun ve 10'unun hafif şekilde yaralandığını söyledi.

İlk bilgilere göre patlamanın park halindeki motosikletin üzerine koyulan bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığı bilgisine ulaşıldığını ifade eden Çapkın, "Biz bunları buluruz." dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: MOTORSİKLETİ ARKA TARAFA ALDIK 10 DAKİKA SONRA PATLADI

Beyoğlu Sütlüce'de seyir halindeki çevik kuvvet aracına yönelik saldırının görgü tanığı Kadir Çankaya, patlamaya sebep olan motorsikleti işlerini engellediği için arka tarafa aldıklarını söyledi. Çankaya, 5-10 dakika sonra patlamanın meydana geldiğini ifade etti.

Sütlüce'de seyir halindeki çevik kuvvet aracına yönelik saldırıda yaralanan 3 polis memuru ve bir vatandaş, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Patlamanın ardından polis memurları Şeker Polat, Zeynel Lekesiz, Yunus Emre Yüksel ve inşaat işçisi Süleyman Demir tedavi için hastaneye getirildi.

Yarılı inşaat işçisi Süleyman Demir'in yeğeni ve olayın görgü tanığı Kadir Çankaya, bombaların yerleştirildiği motosikleti işlerine engel olduğu için patlamadan 5-10 dakika önce arka tarafa doğru aldıklarını söyledi. Çankaya olay anını şöyle anlattı: "İşimizi engelliyordu arka tarafa aldık. Ondan 5 ya da 10 dakika sonra patladı. Eniştemle aramda 2-3 metre vardı. Beni kapı korudu. Eniştem yaralandı." dedi.

Motosikletin üzerinde paket gibi bir şey olmadığını aktaran Çankaya, "Motorun arka tarafından gazeteyle 4 kat yapılmış üstü de kapatılmış. Ön taraflarında bayrak falan vardı. Türk bayrağı değil. 9-10 bayrak vardı. Ortasında da ya Rus yazıyordu ya da Rusya yazıyordu. " şeklinde konuştu.