Olay, Söğütözü Caddesi’nde AK Parti Genel Merkezi önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Çukurambar istikametine seyreden motosikletin çantası AK Parti binası önünden geçtiği sırada düştü. Çantasının düştüğünü fark etmeyen motosiklet sürücüsü yoluna devam etti. Çantayı gören güvenlik görevlileri, durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen ekipler, çantanın bulunduğu AK Parti Genel Merkezi önüne güvenlik şeridi çekerek durumu bomba imha uzmanı ekiplerine bildirdi. Ekipler, alınan yoğun güvenlik önlemlerinin ardından, bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanı ekipleri, alınan güvenlik önlemlerinin ardından hazırlıklarına başladı. Özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı, kumandalı bomba olabileceği ihtimaline karşı önce çantanın yanına frekans bozucu ve sinyal kesici jammer cihazı yerleştirdi. Bomba imha uzmanı ardından, çantanın olduğu yere fünye yerleştirdi. Öte yandan, bomba imha uzmanı çevredeki polisleri de daha uzağa gitmeleri için uyardı.

Patlatma öncesi çevrede bulunan vatandaşların uzak durması için anons ile de uyarı yapıldı. Uyarının ardından şüpheli çanta fünye ile büyük bir gürültüyle patlatıldı. Parçalanan çantanın içerisinden motosiklet malzemeleri, plaka ve kıyafet çıktı.

Bomba imha ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından cadde tekrar araç ve yaya trafiğine açıldı.