Top mermisinin isabeti sonucu ablası ve 3 yeğeni ile yengesini kaybeden Merve Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda hayatını kaybeden yengesi Gülşen Özer'in 4 çocuğunun perişan olduğunu söyledi.

Yaşadıkları üzüntüyü dile getiren Özer, ''İçimiz yandı ne diyeceğimi bilmiyorum. Geride kalan çocuklar için devletimizden yardım bekliyoruz. Başbakanımız'dan bu çocuklar için destek bekliyoruz, bu çocukları yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz'' diye konuştu.

Ağabeyi İsmail Özer'in geçici olarak DEDAŞ'ta çalıştığını, geceleri nöbete gittiğinde öksüz kalan 4 çocuklarına bakacak kimsenin bulunmadığını dile getiren Özer, ''Ben de fabrikada çalışıyorum. İçimiz kan ağlıyor'' dedi.

Merve Özer, olayda ailesinden 5 kişinin yaşamını yitirmesine herkesin üzüldüğünü ifade ederek, ''Bizimle bütün dünya ağladı. Dağlar, taşlar bile benim kız kardeşime, yengeme, yeğenlerime ağladı. Hepsi şehitlik mertebesine ulaştı. Şimdi devletten ağabeyim için daimi bir iş istiyoruz, yoksa para pul istemiyoruz'' şeklinde konuştu.

Gülşen Özer'in görümcesi Ayşe Yaman da yengesi Gülşen Özer'in hayatını kaybetmesinin ardından 4 yeğeninin olaydan sonra artık eve girmek istemediklerini ve psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

Yetkililerden evin yeniden düzenlenmesi ve olayın acı anılarının silinmesi isteğinde bulunan Yaman, ''Bugüne kadar Başbakan, Vali, Belediye Başkanı ve Kaymakam bize her türlü desteği verdi. Bu saatten sonra geride kalanları yalnız bırakmayacaklarına eminiz'' şeklinde konuştu.

Yeğenlerinin mağdur olmayıp gelecek kaygısı taşımamasını istediklerini vurgulayan Yaman, şunları kaydetti:

''Evlerinin hali perişan. Zaten ağabeyim ve eşi daha önce fabrikada çalışarak borçlarını ödemeye çalışıyorlardı. Devletimizden Allah razı olsun. Bizi 10 gündür yalnız bırakmadı. İnşallah bundan sonra da yalnız bırakmaz. Ağabeyim elektrikçi olarak çalışıyor. Şimdi işe çıkınca bu evdeki 4 çocuğu mu düşünsün, işteki elektrik arızasını mı?''

''Çocuklar olayın görüntülerinden etkileniyor''

Ayşe Yaman ayrıca olay günü çekilen görüntülerin televizyon ve internet sayfalarından yayınlanmasını istemediklerini belirterek, çocukların bu olayları internet ve televizyonda görünce ''kötü etkilendiklerini'', yetkililerden bu konuda da yardım istediklerini kaydetti.

Gülşen Özer'in oğlu Musa Özer de babasına daimi iş verilmesini talep etti. Olay günü işte olduğunu dile getiren Özer, şöyle konuştu:

''Ben işteydim. Eve geldim hepsinin yerde yattığını gördüm, şok oldum. Ailemi arıyordum, nenemin evine gittim. Kardeşlerimden annemin hastanede olduğunu öğrendim. Urfa'ya gidince annemin vefat ettiğini söylediler. Şimdi halamın yanında kalıyoruz. Eve girmeye korkuyoruz. Yetkililerden babama iş vermesini istiyoruz. Elektrik direklerinde bizleri düşünmesin.''

Suriye'nin Rakka kentinden ateşlenen top mermisinin Akçakale'ye düşmesi sonucu Zeliha Timuçin (39) ile çocukları Zeynep (8), Ayşegül (12) ve Fatoş Timuçin ile akrabaları ve komşuları Gülşen Özer (40) hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.