Yaklaşık 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan eseri, gençler ve çocuklar da rahatlıkla okuyabilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 60. kuruluş yıl dönümü kapsamında hazırlanan kitapta, daha önce Akif'in Safahat'ta yayınlanmamış 150'yi aşkın şiiri ile mektuplarında ve fotoğraf arkalarına yazdığı şiirler de yer alıyor.

Orjinal hali 7 ayrı kitaptan oluşan eser, tek bir kitap haline getirildi. Yeniden hazırlanan Safahat'ın sol tarafında şiirin orjinali sağ tarafta ise günümüz Türkçesi'yle tercümesi yer alıyor.

-Gençler ve çocuklar da rahatlıkla okuyabilecek-

Türkçe açıklamalarla gençler ve çocukların da rahatlıkla anlayabileceği kitap bin 400 sayfa olarak basıldı.

Ayrıntılı dipnotlar, yazıldıkları dönem, dönemin ve şairin içinde bulunduğu şartlar ayrıntılı şekilde ele alınan eserde ayrıca bulunamayan, kayıp ancak varlığı bilinen şiirlerin de hikayeleri yer alıyor.

Varlığı bilinen fakat ulaşılamayan şiirlerin kayıt altına alınmasıyla hem unutulmamaları hem de ileride yürütülecek çalışmalara zemin hazırlanması amaçlanıyor.

Yazar Mehmet Çetin'in destekleriyle hazırlanan eserde şiirler, Dr. Necmettin Turinay tarafından bir araya getirilerek bölüm açıklamalarıyla sunuluyor.

Bugünün Türkçesi'ne şair Necat Çavuş tarafından çevrilen eserin son okumalarını ve tashihini de Akif'in gönül dostu olarak bilinen yazar-mütercim Ersin Balcı yaptı.