Lübnanlı firma ödemesinin ilk kısmı olan 20 bin Euro için tarih verdi. Ancak belirlenen tarihte para havalesi Türk firmaya ulaşmadı. Bunun üzerine Lübnanlı firmaya tekrar email gönderildi. Lübnanlı şirket yetkilileri, anlaştıkları ilk ödeme olan 20 bin Euro’yu  havale yaptığını söyledi. Bunun üzerene hesabına para ulaşmayan firma sahibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek suç duyurusunda bulundu.
BİLİŞİM POLİSLERİ DEVREYE GİRDİ
Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, durumu araştırmaya başladı. Yapılan araştırmada, şirketin para havalesi için yazıştığı elektronik posta adresinin korsan yazılımla 3’üncü bir kişi tarafından ele geçirildiği belirlendi.
Yapılan incelemede elektronik posta hesabını ele geçiren “Hacker"ın Lübnan’daki firmaya email göndererek, banka hesaplarının değiştiğini belirttiği tespit edildi. Hackerin Beşiktaş’taki bir banka şubesinde Nijerya uyruklu bir kişinin adına paranın havale edilmesini istediği belirlendi. Lübnanlı firmanın borçlu olduğu firma diyerek parayı hackerin istediği hesaba aktardığı tespit edildi.
ÖDEMEYİ ÇEKERKEN YAKALANDILAR
Durumun anlaşılması üzerine, görüşülen Lübnanlı firma, kalan borcu olan 20 bin Euro parayı da 7 Eylül’de gönderdiğini belirtti. Hemen harekete geçen İstanbul Polisi, dolandırıcıların para çektikleri, Beşiktaş’taki banka şubesine gitti. Burada bir süre bekleyen ekipler, parayı çekmeye gelen 2 zanlıyı kıskıvrak yakaladı.
Gözaltına alınan zanlıların 2’sinin de Nijerya uyruklu olduğu belirtilirken, mail hesabını ele geçirdiği iddia edilen, O.J.A ve adına hesap açılan H.O İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandıktan sonra İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Türkiye’de amatör kalecilik de yapan O.J.A tutuklanırken, H.O. serbest bırakıldı. bugün